Vse o šamponu za dojenčke


VSE, KAR MORATE VEDETI O UČINKOVITI RABI ŠAMPONA ZA DOJENČKE

Šampon za dojenčke je ključnega pomena pri ohranjanju čistih in zdravih las ter lasišča vašega dojenčka. Seveda pa to še ni vse - šampon za dojenčke je namreč veliko več.

Vse, kar morate vedeti o šamponu za dojenčke

Glavica vašega otroka si zasluži le najboljše - odkrijte, kaj lahko pričakujete od šampona za dojenčke in izberite najnežnejšega za svojega otroka.

V čem se šampon za dojenčke razlikuje od navadnih šamponov?

Vedeti morate, da so lasje in lasišče vašega otroka veliko bolj občutljivi kot vaši. Šamponi za dojenčke kot je na primer NIVEA Baby izjemno blag šampon za dojenčke vsebujejo še posebej nežno formulo s kamilico, ki nežno čisti in hkrati pomirja lasišče. Poleg tega vzdržuje naravni pH lasišča in ohranja lase mehke in gladke. Najboljše pri vsem tem pa je, da niti malo ne draži oči, kar pomeni, da med kopanjem dojenčka ne bo nobenih solz! Naj kopanje postane enostavno in prijetno opravilo za vas in vašega najmlajšega s šamponom, narejenim posebej za potrebe dojenčkov.

Šampon za dojenčke ni namenjen le dojenčkom

Tudi mame lahko uporabljajo šampon za dojenčke. Marsikateri odrasli opaža, da šampon za dojenčke njihove lase dela mehkejše in jim omogoča lažje razčesavanje.

5 možnih načinov uporabe šampona za dojenčke, ki vas bodo presenetile

  • pranje posode
  • čiščenje čevljev
  • čiščenje preproge
  • umivanje pasjega kožuha
  • odstranjevanje madežev iz oblačil

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Držite ga pazljivo

Pazite, da dojenčka med kopanjem držite čvrsto in varno, z eno roko pod glavico, z drugo pa ga podpirate v vodi.Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Namočite glavico

Napolnite skodelico s toplo vodo in enakomerno zmočite celotno površino glavice.

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Nanesite šampon

Vzemite manjšo količino šampona (v velikosti kovanca) in jo nežno vmasirajte v otrokove lase in lasišče. Še posebej nežni bodite na predelu lobanjskih mečav.

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Naj se peni!

Z nežnimi, krožnimi gibi, vmasirajte šampon v otrokovo lasišče, dokler ne nastane pena. Med umivanjem dojenčka bodite pozorni, da njegovo glavico držite nagnjeno nazaj, tako da šampon ne pride v stik z očmi.

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Izperite

Še vedno držeč otrokovo glavico nazaj, počasi prelijte skodelico vode čez glavico ter jo nežno podrgnite, da boste odstranili vse sledove šampona.

Najboljši način umivanja in nege dojenčkovih las

Dober šampon za dojenčke lasem in lasišču vašega otroka nudi vso potrebno nego. Vsekakor poiščite izdelek, ki ohranja naravni pH lasišča ter ne draži občutljive dojenčkove kože. Poskusite z uporabo NIVEA šampona kot je na primer NIVEA Baby šampon izjemno blag za dojenčke, ki je bil zasnovan posebej za otroke. Dojenčkovih las ni potrebno umivati vsak dan, saj mu to lahko celo škoduje in izsuši njegovo občutljivo kožo. Najboljše je, da dojenčkove lase umivate samo, kadar je to res potrebno. Namesto umivanja las, lahko vsakodnevno z vlažno krpico nežno odstranite vso umazanijo ter morebitne nečistoče.