Razpokane ustnice

KAKO OHRANITI USTNICE GLADKE?

Nasveti za preprečevanje razpokanih ustnic in uporabo pravih izdelkov ali domačih pripravkov za gladke in lepe ustnice.

Kaj povzroča suhe ustnice?

Suhe, razpokane in celo pekoče ustnice so lahko zelo neprijetne, zato je pomembno, da poznate glavne vzroke za njihov nastanek in jih tako lažje preprečite.

Vaše ustnice so občutljive za mraz

Tudi zimski meseci lahko terjajo svoj davek na ustnicah, ki razpokajo in postanejo suhe. Ekstremno nizke temperature, veter in nizka vlažnost odstranijo vlago iz ustnic, zato je uporaba dobrega balzama za ustnice, ki nadomesti to vlago, kot je denimo Labello Hydro Care, ključnega pomena.

Vsakdanji vzroki za razpokane ustnice

Vsak občasno trpi zaradi vnetih, razpokanih ustnic – ta pojav je pogostejši kot si morda mislite in mogoče se niti ne zavedate, kakšen učinek ima nanje vaš življenjski slog. Natrpan in pogosto vročičen življenjski slog je danes nekaj običajnega, vendar lahko preveč stresa pusti posledice tudi na tanki in občutljivi koži ustnic. Nenehno hitenje brez odmora za sprostitev lahko povzroči občutek bolečih in premalo negovanih ustnic. V kombinaciji s pomanjkanjem spanca je lahko učinek na zdravje vaših ustnic še slabši, saj se ne morejo obnoviti med spanjem.

Še en dejavnik, ki pogosto povzroča razpokane ustnice, je dehidracija. Pravijo, da tisto, kar vnesete v svoje telo, vpliva na to, kako ste videti od zunaj. Strokovnjaki priporočajo, da vsak dan spijete okrog dva litra (osem kozarcev) vode, da bodo celice ostale hidrirane in ustnice gladke. Priporočljivo je, da ustnice zaščitite tudi od zunaj z balzamom, kot je Labello Med Repair, da jih pomirite in dolgotrajno zaščitite pred suhostjo.<


Najboljši načini za preprečevanje razpokanih ustnic

Z razpokanimi ustnicami se vam ni treba sprijazniti, saj obstajajo ukrepi, s katerimi jih lahko preprečite.

Kaj je prav in kaj narobe pri preprečevanju razpokanih ustnic

Prav:

  • Poskrbite za hidracijo.
  • Skušajte dihati skozi nos in ne skozi usta.
  • Uporabljajte vlažilnik zraka, da ohranite visoko raven vlažnosti v prostoru.

Narobe:

  • Izogibajte se prekomernemu vlaženju ustnic s slino.
  • Kadar je mraz, ne hodite ven, ne da bi uporabili dober balzam za ustnice.

Ne pozabite uporabiti izdelka za ustnice z ZF, ki ščiti pred učinki sonca, kot je Labello Sun Protect.

Nega ustnic – za gladke in zdrave ustnice

Ker je koža na ustnicah precej tanjša in bolj občutljiva kot koža na ostalem obrazu, potrebuje posebno nego, da ostane zdrava. Dober način za odstranjevanje lusk suhe kože je redna uporaba izdelka za piling ustnic, ki razkrije gladko kožo. Preberite več o osnovni negi ustnic.

Negujte ustnice med redno nego obraza

Med svojo redno nego obraza poskrbite tudi za posebno nego predela okrog ust. Za suhe ustnice uporabite balzam, kot je Labello Med Repair, in ga pogosto nanašajte, da bodo ustnice ostale lepe.

Kateri izdelek je najboljši za moje razpokane ustnice?

Na trgu so številni izdelki, ki pomagajo obnoviti in nahraniti razpokane ustnice, zato je pomembno, da poiščete pravega zase. Masleni balzami za ustnice, kot je Labello Lip Butter Raspberry Rose, imajo bogato, masleno formulo in zagotavljajo intenzivno vlago, zato so odlični za zimske mesece. Če iščete lahkotnejšo teksturo, se balzam, kot je Labello Hydro Care, hitreje vpije, obenem pa zagotavlja dolgotrajno zaščito in ustnice naredi čudovito mehke. Če želite kanček barve na ustnicah, potem je formula sadnih balzamov Shine s čudovitim sijajem, kot vam ga podari denimo Labello Pearly Shine, prav tisto, kar iščete.

Moč maslenega balzama za razpokane ustnice

Masleni balzami za ustnice, kot je Labello Lip Butter vanilija & makadamija s karitejevim maslom in mandljevim oljem, takoj pomirijo in navlažijo suhe ustnice. Njihova posebna formula poskrbi, da ustnice postanejo čudovito mehke.

Pet hitrih nasvetov za suhe ustnice

  • Nikoli ne trgajte lusk kože z ustnic.
  • Odložite mat rdečila in izberite bolj vlažilne izdelke.
  • Uživajte manj citrusov, začinjene hrane in soli.
  • Kadar je zelo hladno, usta prekrijte s šalom.
  • Pred spanjem vedno odstranite rdečilo za ustnice.

Poslovite se od razpokanih ustnic z domačimi pripravki

Obstaja veliko načinov za oskrbo vnetih in razpokanih ustnic z živili, ki jih imate doma.
Domači pripravki in najboljše sestavine za suhe ustnice

Kumara

Kumara je zelo enostavno in naravno domače zdravilo za suhe ustnice, ki je gotovo pogosto v vašem hladilniku. Z majhno rezino kumare nežno zdrgnite ustnice in pustite, da njen sok učinkuje približno 15 minut, nato ustnice sperite. Tako bodo postale občutno bolj gladke.
Domači pripravki in najboljše sestavine za suhe ustnice

Med

Med ima čudovite vlažilne in protibakterijske lastnosti in vam lahko pomaga zaceliti razpokane ustnice, če ga večkrat dnevno nanesete neposredno na ustnice.
Domači pripravki in najboljše sestavine za suhe ustnice

Karitejevo maslo

Karitejevo maslo vsebuje vitamina A in E, ki sta odlična za pomiritev in vlaženje razpokanih ustnic. Ste že preizkusili naš masleni balzam Labello Lip Butter Coconut s karitejevim maslom in mandljevim oljem?

Naj vas razpokane ustnice ne odvrnejo od poljubljanja

Dobra redna nega ustnic in uporaba domačih pripravkov bosta preprečili razpokane ustnice, zato boste lahko kadar koli uživali v poljubih s svojimi gladkimi ustnicami.

Prepoznajte, kdaj potrebujete zdravniško pomoč

Če nikakor ne morete odpraviti razpokanih ustnic ali občutite bolečino kljub dobri negi ustnic, nemudoma obiščite svojega zdravnika. Močno razpokane ustnice so lahko znak drugih zdravstvenih težav, zato je vsekakor bolje, da dovolj zgodaj opravite pregled.