Nečista koža

PRAVILNA NEGA MASTNE IN NEČISTE KOŽE

Kaj povzroča nepravilnosti na koži?


Različni tipi kože imajo različne potrebe, zato nekateri potrebujejo več nege od ostalih. Med zahtevnejše tipe kože spadata občutljiva koža in nečista koža, ki proizvaja preveč sebuma, kar je lahko posledica dednih dejavnikov, stresa in hormonskega neravnovesja. Rezultat so mozolji in ogrci. Kako negovati problematično kožo? Pomembno je, da z uporabo antibakterijskih izdelkov za čiščenje in nego mastne kože iz linije NIVEA obnovite naravno ravnovesje kože,


Mozolji in akne niso samo problem mladih


V času pubertete so za pojav ogrcev in mozoljev pogosto vzrok hormoni. Velik vpliv ima tudi genetika. Pri zrelih ženskah je za nečisto kožo z mozolji in aknami lahko kriv nereden ciklus kot posledica hormonskega neravnovesja. Akne pa lahko izzovejo tudi nekatera zdravila ali ostali okoljski dejavniki kot so vremenske spremembe ali UV-sevanje. Alergija na določene vrste hrano in slabe prehrambene navade lahko prav tako pripeljejo do težav z aknami. 
Nasveti za čiščenje problematične kožePri nečisti koži in koži, nagnjeni k aknam je potrebno uporabljati izdelke za nego obraza, ki bodo preprečili nastajanje novih mozoljev in ogrcev. Izberite izdelke z antibakterijskimi sestavinami, ki so primerni za vaš tip kože. Antibakterijski izdelki za čiščenje obraza iz linije NIVEA bodo kožo pomirili in preprečili nastanek novih okužb. Za pravilno nego v boju proti mozoljem in ogrcem je potrebno vsakodnevno čiščenje obraza, ki vključuje piling, gel ali mleko za čiščenje obraza za kožo z nepravilnostimi. Nezdrava hrana z malo vitamini in elementi v sledovih, škodljive navade, kot je kajenje, in stres lahko vplivajo na videz vaše kože. Poskrbite, da se boste zdravo prehranjevali in pili veliko tekočine, obenem pa se izogibajte strupenim snovem.