Skelenje zaradi britja

Preprečite skelenje zaradi britja in mozoljčkov

Nežna nega za gladke noge
Navadite svoje noge in pazduhe na redno britje, tako da upoštevate naše nasvete. Tako boste preprečili skelenje zaradi britja in pojav mozoljčkov.

BRITJE IN NEGA: PREPREČEVANJE SKELENJA ZARADI BRITJA IN MOZOLJČKOV

Občutek svilnato gladkih nog je preprosto nebeški. Škoda, če vam to veselje skalijo razdraženost kože, skelenje zaradi britja in mozoljčki. Da se vam v prihodnje ne bo treba več ukvarjati s takšnimi neprijetnostmi, smo za vas zbrali številne koristne nasvete.

Nega pred in po britju 

Britje našo kožo vsakič postavi na majhen obremenitveni test. Mikropoškodbam se pri tem skoraj ni mogoče izogniti. Takšne poškodbe pa lahko nato vodijo do razdraženosti, skelenja in mozoljčkov. Prav nič lepega in predvsem nič kaj prijeten občutek! Da boste mojstrsko preprečili takšne reakcije, morate pred britjem upoštevati nekaj pomembnih stvari. 

Zelo pomembna je izbira ustrezne britvice in primernega gela za britje ali posebnega kremnega gela za tuširanje. Paziti morate tudi na smer, v kateri brijete. V našem članku »Britje nog« lahko preberete, kako lahko gladko obrijete svoje noge v le nekaj minutah.

 

Kako pripravite svojo kožo na britje?

Vsaka koža se na britje odzove drugače. Če ste nagnjeni k pojavu izpuščaja in je vaša koža hitro razdražena, vam priporočamo počasno fazo privajanja, da bo imela vaša koža možnost, da se navadi na novo obremenitev. S pravilno nego se lahko povsem izognete večini težav s kožo.

Uporabljajte gel za britje ali peno za britje

Da svojim nogam olajšate prilagoditev na britvico, uporabite gel za britje ali peno za britje, na primer NIVEA Protect & Shave gel za britje. Veliko izdelkov vsebuje pomirjujoče in vlažilne sestavine, ki kožo negujejo že pred britjem. 

Gel ali peno obilno nanesite na kožo in pustite, da deluje približno minuto ali dve, tako da dlačice postanejo lepo mehke. S takšno pripravo bo britje povsem enostavno in vaša koža ga sploh ne bo občutila.

 

Brijte se v smeri rasti dlačič

Za posebej gladke noge se morate obriti v nasprotni smeri rasti dlak. Žal pa se vsaka koža ne strinja s takšnim postopkom in to takoj pokaže z rdečino. Zato se prvič obrijte v smeri rasti dlačic, torej od kolena proti gležnju.

Takšno britje sicer ne bo tako temeljito kot britje v nasprotni smeri rasti dlačic, a se vam tudi ne bo treba ukvarjati z neželenimi stranskimi učinki.Pomaga lahko piling pred britjem

Če še niste izkusili osvežujočega učinka rednega pilinga, ga boste zdaj gotovo znali ceniti. Z rahlim mehanskim drgnjenjem se odluščijo delci odmrlih kožnih celic in tako olajšajo pot dlačicam, ki izraščajo na površino. Nikoli več vas ne bodo mučile vrasle dlačice.

Za piling so primerni posebni izdelki z mikrofinimi luščilnimi zrnci in dragocenimi sestavinami, kot je NIVEA Creme piling z vitaminom E. Alternativno lahko za to uporabite običajno lufo, ki ima podoben učinek kot piling. Za optimalen rezultat piling naredite pred britjem.

Če imate občutljivo kožo, lahko pustite, da med pilingom in britjem mine nekaj časa, da koža ni preveč obremenjena.

Preprečite suho kožo na nogah

Za temeljito, gladko britje morate kožo in pore zmehčati s toplo do vročo vodo, da postanejo voljne. Dlačice na nogah boste tako veliko lažje odstranili.

Slabost uporabe vroče vode pa je na žalost izsušitev kože. Po britju nog morate kožo zato ponovno navlažiti. To ji pomaga, da se spet pomiri.

Pazite, da po možnosti uporabite blag izdelek, kot je NIVEA Protect & Shave losjon za telo. Tako preprečite srbeča mesta, koži se takoj povrne prožnost in s tem postane gladka. Izogibajte se preveč odišavljenim losjonom za telo, saj ti pogosto dražijo kožo.

Was ist Rasurbrand?

Rasurbrand ist vor allem Männern ein Begriff, allerdings können auch Frauen davon betroffen sein.
Rasurbrand entsteht, wenn sich die mikrofeinen Verletzungen der Haut nach der Rasur entzünden: Gerötete Stellen, Juckreiz oder auch Pickel sind die Folge.

Wie lange dauert Rasurbrand an?
Wie lange Rasurbrand andauert, lässt sich nicht pauschal sagen. Ist Ihre Haut empfindlicher, kann dieser gereizte Hautzustand bei Ihnen länger anhalten als bei einer Haut, die regelmäßige Rasuren gewöhnt ist.


Was können Sie bei Rasurbrand tun?
Sollten Sie bereits unter Rasurbrand leiden, stellen Sie das Rasieren so lange ein, bis die Rötungen und Entzündungen wieder abgeklungen sind. Unterstützen Sie die Selbstheilungskräfte Ihrer Haut mit regenerierenden Salben.

Kdaj moram ob skelenju zaradi britja obiskati zdravnika?

Če vas koža skeli več kot en teden ali če se pojavijo razmeroma veliki in boleči vneti mozoljčki, vam priporočamo obisk pri zdravniku. Vaša koža vam bo hvaležna!


Skelenje zaradi britja in vraščanje dlačic? 

V nekaterih primerih sta skelenje zaradi britja in vraščanje dlačic tesno povezana. Odrezana dlačica ne raste naprej navzven, temveč pod kožo, kar lahko privede do vnete bule.


Kakol lahko preprečimo skelenje zaradi britja? 

V večini primerov je za skelenje zaradi britja kriva nezadostna nega ali odsotnost nege. Svojo kožo na nogah in pazduhah zato po britju razvajajte z blagimi, vlažilnimi losjoni, kot je NIVEA Protect & Shave losjon za telo.


Če prav nič več ne pomaga ... 

Če sta razdraženost kože in skelenje po britju trdovratna in se tudi z navedenimi nasveti ne izboljšata, je smiselno obiskati dermatologa. 

Ta vam bo z gotovostjo povedal, kaj povzroča vaše občutljivostne reakcije. V primeru dvoma prenehajte z vsemi ukrepi za odstranjevanje dlačic in dajte svoji koži čas, da si opomore.

Svoji koži privoščite samo najboljšo nego po britju! Na primer z NIVEA Baby negovalnim oljem za dojenčke, ki z naravnim mandljevim oljem učinkovito zadrži vlago v koži ter kožo neguje.

NIVEA izdelki za vas