gladke noge

Pravilno britje nog, rok, pazduh in intimnega predela


NIVEA VODNIK ZA BRITJE

Pravilno britje nog, intimnih delov, nog in pod pazduho je lahko težka naloga. Odkrijte najbolj učinkovite metode britja in nasvete, kako do svilnato gladke kože.

Nasveti za pravilno britje

Postanite strokovnjakinja za britje

Pravilno britje brez vnete kože, mozoljčkov in drobnih ureznin po britju je lahko pravi izziv! Tukaj lahko odkrijete, na kaj morate paziti pri mokrem britju. Postanite strokovnjakinja za britje intimnih delov, nog in predela pod pazduhami!
kopel

1. Izberite ustrezno britvico

Pri izbiri britvice za mokro britje pazite, da se odločite za različico, ki ima več rezil. V tem primeru bo verjetnost, da se bo po britju pojavila vneta koža in mozoljčki, zelo majhna. Dejstvo: Malo rezil pritiska na majhen predel kože. Posledica: Med mokrim britjem se hitreje urežete.

 

2. Pripravite kožo na mokro britje

Pred britjem si privoščite vročo kopel ali pa se na hitro oprhajte z vročo vodo, da pripravite kožo na britje. Tako se dlačice po telesu zmehčajo in jih zato lažje obrijete.

Privoščite si na primer sproščujočo kopel z NIVEA Creme Care negovalno kopeljo, z izbranimi sestavinami in edinstvenim vonjem originalne NIVEA kreme, ali pa uživajte v kratkem tuširanju z vročo vodo in dišečim NIVEA Creme Smoothnegovalnim gelom za tuširanje.

britje

Optimalni izdelki za mokro britje

Voda, gel ali pena za britje? Kaj izbrati?

Za britje nog, intimnih predelov in predelov pod pazduhami vam priporočamo gel ali peno za britje. Gel za britje namreč omogoči, da britvica zelo gladko drsi po koži. Gel za britje ustvari zaščitni film na koži, ki omogoča posebej temeljito in varno britje. Tako se zmanjša tveganje za draženje kože, vnetje kože po britju in ureznine in svoje dlačice lahko brezskrbno odstranite.

Se radi brijete med tuširanjem, ker se vam pogosto mudi?

Naš nasvet: Pozabite na milo. To se nabira v porah in zamaši rezila britvice.

Pogosta napaka - smer britja dlačic

Tudi med britjem lahko delate napake! Tako je smer, v kateri se brijete, odločilna za pojav razdraženosti kože.

Pri britju nog, dlačice vedno odstranjujte v nasprotni smeri njihove rasti. Le tako boste odstranili tudi kratke, tanke dlačice. Toda pozor! To ne velja pri britju pod pazduhami in na intimnem delu. Na teh območjih je britje bolj zapleteno!  

popolna nega po britju

Pravilno britje nog in pazduh

Največji izziv pri britju nog in britju pod pazduho je britje brez draženja kože, mozoljčkov ali ureznin. Predvsem koža, ki še ni navajena obremenitve britvice, lahko hitro reagira z občutljivostjo in razdraženostjo. Dekleta in mlade ženske, ki prvič posežejo po britvici, imajo lahko pri tem bolečo izkušnjo. Nekatere noge potrebujejo krajšo fazo ponovnega privajanja tudi po priljubljenem zimskem premoru.

Za pomiritev vnete kože po britju pa je nadvse pomembna tudi uporaba vlažilne kreme ali losjona. Priporočamo uporabo losjona za telo NIVEA Aloe & Hydration, ki kožo pomiri, osveži in prijetno odišavi.

Ne spreglejte dodatnih nasvetov, ki smo jih pripravili za prijeten občutek kože po britju.

Uporaba deodoranta takoj po britju?

Razdražena koža po britju zahteva kanček več pozornosti, še posebej na občutljivih predelih kot so naše pazduhe. Nanos dezodoranta lahko povzroči srbečico, pekoč občutek in draženje. A to ne pomeni, da se mu morate popolnoma odreči! Zahvaljujoč nežni formuli antiperspiranta NIVEA Original Care za ženske, lahko v trenutku brezskrbno uživate v negovani koži pazduh. Blaga formula spreja ne vsebuje alkohola, zato lahko pozabite na draženje sveže obrite kože.

NIVEA Deo Original Care
Vprašanja in odgovori o britju

Dodatna vprašanja in odgovori o britju

Vas muči še kakšno vprašanje o britju, na katerega vam lahko odgovorimo? Odkrijte odgovore tukaj:
pogosto britje

1. Ali moram imeti svojo britvico?

Absolutno. Uporaba skupne britvice je nehigienična. Poleg tega bi morale ženske uporabljati drugačne britvice kot moški, saj imajo njihova koža in dlake drugačne zahteve glede britja. Preberite več: Razlike med žensko in moško kožo.

 

2. Kateri del dneva je najboljši za mokro britje?

Na to vprašanje ni splošnega odgovora. Vedno se brijte med tuširanjem ali kopanjem, in sicer z gelom za tuširanje ali gelom za britje, saj so dlačice takrat mehkejše. Odkrijte gele za tuširanje NIVEA.

 

3. Kako pogosto se moram briti?

To je povsem odvisno od vašega počutja in letnega časa. Noge in bikini predel gotovo brijete poleti bolj pogosto kot pozimi. Nekatere ženske se brijejo vsak dan, druge pa le enkrat do dvakrat na teden.Načini odstranjevanja dlak

POZNATE VSE NAČINE ZA ODSTRANJEVANJE DLAK?

vosak

Odstranjevanje neželenih dlačic z voskom

Dobra alternativa za mokro britje je voskanje. Depilacija z voskom je učinkovito odstranjevanje dlačic s toplim ali hladnim voskom. Pri tem naenkrat odstranite dlačice z velikih telesnih območij.

Ker tako izpulite dlačice pri koreninah, tovrstna odstranitev dlačic traja več tednov. Poleg tega so dlačice, ki ponovno izrastejo, tanke, draženje kože pa je redko.

Slabost: Voskanje je boleče.

In še nekaj nasvetov za uporabo voska:

Pred depilacijo z voskom morajo dlačice rasti 2 tedna, v nasprotnem primeru se vosek ne bo optimalno oprijel vseh dlačic.

Preprečite vraščanje dlačic z rednim pilingom. Osebe, ki trpijo za atopijskim dermatitisom, na splošno ne smejo uporabljati voska.

24 ur po depilaciji z voskom se izogibajte soncu ali solariju.

sladkorna pasta

Depilacija s sladkorno pasto je izjemno priljubljena

Egipčanska depilacija je metoda odstranjevanja telesnih dlačic s sladkorno pasto. Mlačna pasta se nanese na kožo s prsti v nasprotni smeri rasti dlačic. Nato kozmetičarka enakomerno vtre pasto v dlačne mešičke.

Dva do trije sunkoviti gibi v smeri rasti dlačic na koncu izpulijo dlačice.

Prednost: Pasto lahko ponovno uporabimo na več predelih telesa.

Egipčanska depilacija je tudi manj boleča kot uporaba voska. Koža le sem in tja ščemi in vleče.

Posledica: Draženje kože je le redko. Koža pasto dobro prenaša, saj je ta izdelana povsem brez kemikalij. Poleg tega se ne prime na kožo.

Noge so po egipčanski depilaciji gladke približno 3 do 4 tedne, tako kot po uporabi voska.

Temeljito odstranjevanje dlačic z epilacijo

Epilacija pomeni odstranjevanje dlačic s pomočjo posebne naprave, ki dlake izpuli pri koreninah. Rezultat traja do 2 tedna – torej ne tako dolgo kot pri uporabi voska in sladkorne paste. Žal je koža po uporabi epilatorja pogosto razdražena.

Poleg tega je postopek boleč in traja razmeroma dolgo, saj sistem pincet epilatorja lahko odstrani le nekaj dlačic naenkrat.

 

odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak z laserjem

Bi se radi dokončno poslovili od svojih telesnih dlačic? Potem se odločite za laserski postopek.

Postopek z laserjem je primeren predvsem za ženske z močnimi dlačicami po telesu.

Z laserjem prihranite čas, ki ga vsak teden mukoma izgubljate z britjem. Vendar pa je pri uporabi laserja potrebnih več ponovitev postopka.

Kako deluje? Laserska svetloba prodre v kožo in sklerozira dlačni mešiček.

Postopek traja približno 1 uro in je občasno boleč, saj prihaja do termične reakcije kože.