Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

ciscenje-obraza

Nežno čiščenje občutljive kože obraza

Najboljši nasveti, da se izognete draženju

Občutljiva koža potrebuje posebno nego, da preprečite rdečico in draženje. Odkrijte, zakaj so določeni tipi kože bolj občutljivi od drugih in kako izbrati nežno čiščenje obraza.

Kaj povzroči občutljivo kožo na obrazu?

Nekateri ljudje se rodijo z občutljivo kožo obraza, žal pa lahko tudi vaš način življenja pripomore k poslabšanju stanja kože.

Kaj definira občutljivo kožo obraza?

Večina ljudi se v določenem obdobju v življenju sreča z občutljivo kožo, zato je pomembno, da se naučite prepoznati znake občutljive kože.

Rdečica, luščenje in ekstremno suha koža - vse to so tipični znaki občutljive kože, ki jih morda spremljajo še neprijetni občutki zbadanja, srbenja in zategovanja.

Občutljiva koža potrebuje posebno nego in uporaba čistilnega izdelka, ki kožo navlaži, je nujna za pomiritev prizadetih področij in preprečevanja občutljivosti zaradi izsušitve.

Nevarnosti prepogoste uporabe pilinga

nevarnosti-pilinga-obraza

Piling obraza je odličen za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in zdrav videz kože. A, če piling izvajate več kot enkrat tedensko, se utegne zgoditi, da boste z njim odstranili tudi zdrave celice in bo koža rdeča ter razdražena.

9 verjetnih razlogov za občutljivo kožo obraza:

 • genetika,
 • hormoni,
 • stres,
 • okoljski vplivi kot so UVA/UVB žarki in onesnaženje,
 • hladno in vetrovno vreme,
 • centralno ogrevanje in klilmatske naprave,
 • slaba prehrana s premalo hranili in pomanjkanje vode,
 • uporaba izdelkov, ki niso primerni za vaš tip kože,
 • pregrobo čiščenje.

Kako izbrati pravi izdelek za čiščenje občutljive kože

Če je vaša koža občutljiva, je še toliko bolj pomembno, da najdete nežen izdelek za čiščenje, ki ne bo razdražil vaše kože.

Ali je obvezno kožo očistiti zjutraj in zvečer?

Nekateri so mnenja, da kože obraza zjutraj ni potrebno očistiti, če ste jo temeljito očistili zvečer, pred spanjem. Sliši se logično, kajne? Pa ni. Ne le, da vaša koža tudi med spanjem izloča olja in pot, tudi vaša blazina najverjetneje vsebuje odmrle kožne celice, bakterije in alergene. In ne pozabite na prašne delce, ki krožijo po zraku!
 
Če je vaša koža občutljiva je še več verjetnosti, da jo bodo ti dejavniki prizadeli. Zato bi moralo biti jutranje čiščenje ključen del vaše negovalne rutine. A ne pozabite izbrati izdelka za čiščenje, ki bo vašo nežno kožo očistil, obenem pa bogato navlažil, namesto da bi jo izsušil in povzročil neprijeten občutek zategovanja.

 

 

Čistilno mleko, ki neguje občutljivo kožo

nivea-ciscenje-obcutljive-koze

NIVEA Pure & Natural čistilno mleko z bio arganovim oljem in aloe vero nežno odstrani vse sledi ličil s kože in predela okoli oči, obenem pa navlaži vaš obraz. Rezultat je nežno očiščena in uravnotežena koža zdravega videza.

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate izdelek za čiščenje občutljive kože?

 • Poiščite pomirjujočo, vlažilno formulo.
 • Izberite nežno mleko, tonik, peno, kremo ali micelarno vodo, ki ne zahteva dodatnega drgnjenja kože.
 • Prava izbira za vas je čistilni izdelek, ki pomaga v koži zadržati vlago in je ne suši.
 • Bodite pozorni, da izdelek ne vsebuje mil in drugih agresivnih sestavin.
 

Moč micelarne vode

micealrna-voda-obcutljiva-koza

Revolucionarna micelarna tehnologija je s svojimi nežnimi čistilnimi lastnostmi razburkala svet nege kože. NIVEA Negovalna micelarna voda za suho in občutljivo kožo v enem koraku očisti in navlaži kožo ter odstrani ličila z obraza in oči. Brez drgnjenja in spiranja.

Čiščenje občutljive kože mimogrede

micelarna_voda_odstranjevanje_licil

Žal nam včasih zmanjka časa za temeljito čiščenje kože obraza. Takrat so odlična rešitev NIVEA Micelarni čistilni robčki s čistilno močjo micelarne vode. Učinkovito očistijo kožo, tako da ujamejo celo najmanjše delce umazanije in ličil ter jih nežno odstranijo, z eno samo potezo.