Kateri deodorant je najboljši zame?

POIŠČITE NAJPRIMERNEJŠEGA

Glede na raziskave, dve od treh žensk redno uporabljajo deodorant. Vam je bolj pri srcu roll-on, sprej ali stik? Berite dalje in izvedeli boste, kateri deodorant je najprimernejši za vas.

Pravi deodorant za vsakogar

NIVEA Fresh Comfort dezodorant – učinkovita zaščita brez aluminijevih soli

Ste vedeli, da NIVEA Fresh Comfort dezodorant ne vsebuje aluminijevih soli? Gre za prvi roll-on, ki z antibakterijsko formulo učinkovito zavira rast bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj, še več, to počne povsem brez pomoči aluminijevih soli.

Aktivna sestavina BIO-FLORINE® nudi optimalno kombinacijo nežne NIVEA® nege in učinkovite zaščite deodoranta, pri čemer omogoča, da vaša koža diha in se pore ne mašijo.
Seveda je dezodorant Pure & Natural Action prav tako na voljo tudi kot deodorant v spreju.

joga

Nežna zaščita za občutljivo kožo – NIVEA Sensitive

Dezodoranti iz linije Beauty Elixir DEOMILK vam zagotavljajo 48-urno zanesljivo zaščito. Blaga formula pa hkrati poskrbi, da vaša koža ne bo razdražena, ampak bo ostala gladka in lepa.

NIVEA predstavlja različne tipe deodorantov

  • Deodoranti v spreju so nadvse popularni že od leta 1965 in so nedvomno na prvem mestu med kupci. Tekočina, ki se razprši s preprostim pritiskom na gumb, se enakomerno razprši po želenem predelu in vas obdari z aktivnimi, negovalnimi sestavinami. Področje pod pazduho je v hipu osveženo in nadišavljeno.
  • Druga najbolj priljubljena oblika deodoranta je priročen roll-on, ki se je na prodajnih policah pojavil v 50. letih prejšnjega stoletja. S pomočjo vrteče se kroglice za nanašanje, lahko aktivne sestavine deodoranta nanesete izredno natančno. Zdaj je na voljo tudi v različici brez aluminijevih soli.
  • Deodorant v stiku se vse bolj približuje favoritoma, vendar pa je trenutno še na tretjem mestu. Po uporabi na koži pusti tanko plast kreme in tako nudi zanesljivo zaščito ter suh občutek.
  • Deodoranti v kremah delujejo na podoben način: preprečujejo nastanek bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj in kožo pod pazduhami oskrbijo z vlago in negovalnimi sestavinami. Večina deokrem ne vsebuje alkohola in so idealne za občutljivo kožo.
Vrste deodorantov

Vrste deodorantov: Klasični, priljubljeni, učinkoviti – deodoranti v spreju

Deodoranti v spreju vam zagotavljajo enakomerno razpršitev po koži. Že čisto kratek pritisk na gumb je dovolj za zanesljivo zaščito. Vsak dan, ves dan.
deo_roll_on
Vrste deodorantov

Priročni in majhni – roll-on deodoranti

Roll-on deodoranti ne nudijo le učinkovite zaščite. Mnogi vsebujejo tudi olja in negovalne sestavine, ki pomirijo razdraženo kožo in jo oskrbijo z vlago.
deo_stik
Vrste deodorantov

Kompaktni in vedno pri roki – deodoranti v stiku

Deodoranti v stiku so preprosto popolni za v vašo torbico. Njihova privlačna tekstura je bogata in vsebuje negovalne sestavine.

Deodorant – miti, ki se jih kar ne moremo znebiti

O deodorantih kroži veliko govoric. Ali imajo tudi kaj skupnega z resnico? Pa poglejmo!

S potenjem izgubljamo kilograme. Ali res?

Mislite, da pot smrdi? To ni čisto res! V resnici je svež pot povsem brez vonja. Šele, ko je pot nekaj časa na koži in se začnejo razmnoževati bakterije, se začne vonj spreminjati v neprijetnega. Ker bakterije obožujejo vlažne predele na koži pod pazduhami, prav tam potrebujete zanesljivo in učinkovito zaščito deodorantov.

Zelo razširjeno je tudi prepričanje, da boste s potenjem izgubili kilograme. Ko bi le bilo res! Na žalost pa to prepričanje nima dosti zveze z resnico. Ko se potimo, namreč izgubljamo vodo in ne maščobe. Izgubljeno težo boste tako hitro nadomestili s popito tekočino.

Mit številka 3: Ni le telesna aktivnost tista, ki povzroči, da se potimo, pekoča hrana ima enak učinek. V tem prepričanju je sicer nekaj resnice. Pekoče začimbe spodbudijo naš metabolizem in pretok krvi po telesu. Telo se na to odzove tako, da izloča več tekočine.

Vas zanima še več mitov o lepoti in negi?

Ali deodoranti res puščajo madeže na vaših oblačilih?

Antiperspiranti res lahko pustijo madeže na oblačilih, še posebej pod pazduhami. NIVEA Black & White Invisible dezodoranti ščitijo črna in bela oblačila pred belimi in rumenimi sledmi.

NIVEA preverja mite o deodorantih. Kaj drži in, kaj lahko mirno pozabite?

  • Če se boste stuširali z mrzlo vodo, se ne boste potili. To drži le kratkoročno. Hladen tuš v resnici ohladi telo, a se telo v kratkem času ogreje nazaj.
  • Če deodorante uporabite na sveže obriti koži, tvegate pekoč občutek. Ne drži: pekočega občutka ne povzročajo deodoranti, ampak britje občutljive kože. Zato vam svetujemo, da pri britju vedno uporabljate peno ali gel za britje. Preizkusite NIVEA Sanfte Rasur gel za britje za prijeten občutek gladke kože in kar najboljše drsenje brivnika. Nato pa uporabite deodorant brez alkohola, kot je denimo NIVEA Sanfte Rasur dezodorant antiperspirant. V vsakem primeru pa ne nanašajte na kožo antiperspirantov takoj po britju.
  • Še eno prepričanje: Deodoranti in antiperspiranti mašijo pore v koži. V resnici deodoranti brez aluminijevih soli delujejo na površini kože, kjer nevtralizirajo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Za razliko od antiperspirantov, ki za omejen čas zaprejo pore in zmanjšajo potenje. To vam zagotavlja svež občutek in nima prav nobenega vpliva na vašo kožo. Ta lahko tako še naprej prosto diha.

kako izbrati pravi dezodorant?

Odkrijte v našem video vodiču in izberite NIVEA dezodorant, ki je kot ustvarjen za vas. 

Antiperspirant ali dezodorant?

Že imate pravega? Odkrijte, kateri je najboljša izbira za vas.
Krema za žensko kožo

Je vaša koža občutljiva?

Da bo izbira pravega dezodoranta še lažja, odkrijte, kateri je vaš tip kože.