Kako poskrbeti za lepe ustnice

NEGA USTNIC JE POMEMBEN DEL REDNE NEGE KOŽE

Poznavanje delovanja ustnic pa je ključno, da jih ohranite zdrave in lepe.

Zakaj so ustnice pomembne?

Z ustnicami govorimo, jemo, pijemo, se smejemo in seveda poljubljamo. Naše ustnice imajo številne med seboj zelo različne naloge, poleg tega pa se njihova struktura razlikuje od preostale kože obraza. Prav zato potrebujejo posebno skrbno nego.

Kako ohraniti ustnice lepe

Ker je koža na ustnicah veliko bolj občutljiva kot ostala koža na obrazu, je pomembno, da uporabljate izdelke, ki so dovolj nežni in ne povzročajo draženja.

Ustnice pa niso le bolj občutljive za dotik, ampak tudi občutno bolj nagnjene k suhosti v ekstremnih vremenskih pogojih. Zelo nizke temperature, nizka vlažnost in veter lahko povzročijo razpoke in vnetje ustnic, zato je v zimskih mesecih še posebej pomembno, da uporabljate dober balzam za ustnice.

Ustnice si zaslužijo najboljšo nego

Ker imajo toliko nalog in zelo krhko strukturo, ustnice potrebujejo veliko pozornosti in nege, da ostanejo gladke in zdrave. Privoščite jim jo.
Kaj vse počnejo vaše ustnice?

Pitje

Vse, kar spijemo za hidracijo, gre najprej skozi ustnice. Če pijemo veliko vode, pomagamo navlažiti ustnice od znotraj in ohranimo njihov gladek videz.
Kaj vse počnejo vaše ustnice?

Poljubljanje

Uporaba ustnic za poljubljanje zagotavlja odlično povezovalno doživetje; in ker je v ustnicah toliko živčnih končičev, je poljubljanje tudi zelo prijetno doživetje.
Kaj vse počnejo vaše ustnice?

Uživanje hrane

Verjetno ena od najpomembnejših funkcij ustnic je, da vam pomagajo pri hranjenju. Prekomerno uživanje soli ali začinjenih jedi lahko izsuši vaše ustnice, zato pazite, kaj jeste.
Kaj vse počnejo vaše ustnice?

Nasmihanje in smejanje

Z ustnicami vsak dan izražamo svoja čustva. Mar ni zanimivo, kako lahko že majhen premik ustnic navzdol ali navzgor tako močno vpliva na vtis, ki ga naredite na druge?
Kaj vse počnejo vaše ustnice?

Govorjenje

Skozi ustnice komuniciramo z drugimi – ustnice so ves čas v pogonu, ko klepetamo.

Zakaj so ustnice tako občutljive?

Konice prstov in ustnice so predeli, kjer je največ receptorjev za dotik v celem telesu. Ker so receptorji za dotik koncentrirani na določenem področju, to izostri čut tipa, zato so ustnice lahko tako občutljive in zato je tako pomembno, da jih pravilno negujemo.

Struktura ustnic: v čem se razlikuje od strukture običajne kože?

Povsem očitno je, da je koža na ustnicah drugačna od ostale kože na obrazu, saj imajo ustnice precej drugačno vlogo.

Vrhnja plast kože na ustnicah je precej tanjša in bolj občutljiva, saj jo sestavljajo le 3–4 plasti kože v primerjavi s 15–16 plastmi pri koži drugih delov obraza. Razlog za rožnato barvo ustnic se skriva v manjšem številu melaninskih celic, zato so krvne žilice za njimi bolj vidne.

Druga velika razlika med kožo na ustnicah in ostalem obrazu je, da koža na ustnicah ne vsebuje žlez lojnic in dlačnih mešičkov. To pomeni, da ne dobijo toliko vlage ali olj in se zato veliko hitreje izsušijo. Vsakodnevna uporaba vlažilnega balzama za ustnice, kot je Labello Lip Original Care, bo ustnice pomagala oskrbeti z vlago in jih ohraniti lepe.


Kaj storiti, da bodo ustnice lepe na pogled in otip?

Ni treba, da je skrb za lepe ustnice nadležno opravilo –upoštevajte le nekaj nasvetov za nego in pravilno razvajajte svojo šobico.

Pet najboljših nasvetov za nego ustnic

  • Izogibajte se kajenju in alkoholu, ker izsušujeta ustnice.
  • Zaščitite ustnice, ko ste na soncu – uporabite balzam z ZF.
  • Odmrle kožne celice lahko nežno zdrgnete z ustnic z zobno ščetko.
  • Ko ustnice stisnete skupaj, vanje privre kri, zato so takoj videti polnejše.
  • Jejte veliko sadja in zelenjave, da bodo celice v koži ustnic dobile hranilne snovi, ki jih potrebujejo.

Iskanje prave nege za vaše ustnice

Nudimo vam različne izdelke za nego ustnic, ki ustrezajo vašim potrebam. Balzami za ustnice, kot je Labello Hydro Care, se zaradi svoje lahke formule hitro vpijejo v ustnice in jih ohranjajo mehke in gladke.

Če iščete nekoliko bogatejšo formulo, izberite masleni balzam, kot je  Labello Lip Butter Coconut, ki vsebuje posebne sestavine, na primer karitejevo maslo in mandljevo olje, ter zagotavlja intenzivno vlago za suhe ustnice.

Ko se dan prevesi v noč in si zaželite kanček barve, preizkusite vsestranski izdelek, kot je Labello Care & Colour Red – balzam za ustnice in nežna barva v enem.