SESTAVINE V NIVEA Q10 POWER IZDELKIH

BEIERSDORFOVI ZNANSTVENIKI SO BILI PRVI, KI SO RAZISKALI UČINKE KOENCIMA Q10 NA KOŽO.

Z uporabo sestavin, ki nam jih je podarila narava, smo ustvarili dokazano učinkovito anti-age linijo, ki poudari naravno lepoto vaše kože in vam pomaga odkriti vašo notranjo moč.

KOENCIM Q10: Koži lastna anti-age sestavina

Q10 je koencim, ki je naravno prisoten v vseh celicah našega telesa. Pomaga pretvarjati hranilne snovi v energijo, ki jo telesne celice lahko uporabijo. Ključen je pri regeneraciji kože. Naša koža je namreč stalno izpostavljena različnim zunanjim dejavnikom, kot so denimo škodljivi UV-žarki. Tudi notranji procesi v telesu lahko povzročijo, da se sprostijo prosti radikali, ki lahko povzročijo poškodbe in staranje kože. Koencim Q10 je antioksidant, ki se bori proti prostim radikalom in naši koži pomaga do zdravega videza.

Človeško telo je najpomembnejši proizvajalec koencima Q10. Žal pa z leti raven naravnega koencima Q10 v naši koži upada, posledično pa je koža vse bolj nagnjena k poškodam, pojavljajo se drobne linije in gube. S sodobnimi procesi fermentacije je danes mogoče koencim Q10, ki je enak telesnemu, proizvesti tudi industrijsko. Q10, ki je optimalno vključen v negovalne izdelke, lahko koži pomaga tako, da okrepi njen antioksidativni zaščitni sloj. Koža se je zmožna obnavljati in je na splošno odpornejša.


KREATIN: Vir energije za kožo

Kreatin je aminokislinski derivat, sestavljen iz treh aminokislin: arginina, glicina in metionina. V telesu se nahaja v mišičnem tkivu, sintetizira se v jetrih, trebušni slinavki ali ledvicah, lahko pa ga pridobimo tudi s hrano.

Kreatin ima pomembno vlogo pri oskrbovanju celic z energijo, pomaga pa tudi pri njihovi obnovi in regeneraciji. Proizvodnja kolagena v koži je kompleksna, brez zadostne celične energije, potrebne za njegovo sintezo, pa njegove zaloge uplahnijo. To se pokaže v upadu elastičnosti kože in pojavu neželenih gub. NIVEA raziskave so pokazale, da obdelovanje kožnih celic z različno velikimi dozami kreatina sorazmerno poveča produkcijo kolagena. Zato ima naša nova formula NIVEA Q10 POWER kar 10x več kreatine kot prejšne formule.


UVA/UVB FILTRI: Zaščita pred prezgodnjim staranjem

Ultravijolična svetloba (UV-svetloba) je sončno sevanje, ki je nevidno človeškemu očesu. UV-svetloba lahko prodre v kožo in jo poškoduje.

Koža obraza je zelo občutljiva in prevelika izpostavljenost soncu jo lahko izsuši. UVB-svetloba prodre skozi zunanje plasti kože in povzroči sončne opekline. UVA-žarki, ki tvorijo do 95 % UV-svetlobe, ki doseže površje Zemlje, prodrejo globoko v plasti kože in spodbudijo oblikovanje prostih radikalov, ki pospešijo procese staranja. Do 80 % vidnih znakov staranja na koži obraza lahko pripišemo izpostavljenosti UV-žarkom.

UVA in UVB-filtri v dnevnih kremah ščitijo kožo pred poškodbami, ki jih povzročijo UV-žarki. Z nanosom kreme ustvarite tanek zaščitni sloj na površini kože, ki vpije škodljivo UV-sevanje, še preden prodre v vašo kožo


IZVLEČEK SLADKEGA KORENA: Popoln za občutljivo kožo

To dragoceno sestavino pridobivamo iz korenin sladkega korena (Glycyrrhiza inflata), ki ga poznamo tudi kot sladič ali likviricija. Korenine vsebujejo glicirizin, ki ima protibakterijski in protivnetni učinek, je močan antioksidant in ščiti pred UV-sevanjem. Prav zaradi protivnetnih učinkov se sladki koren uporablja za občutljivo, razdraženo in pordelo kožo.

Formula NIVEA Q10 POWER zmanjšuje tri znake občutljive kože: rdečico, zategovanje in izsušitev, saj ne vsebuje alkohola, parabenov, parfumov in barvil.


IZVLEČEK ALG: Vaš sopotnik za kombinirano kožo

Oceanske alge so dobro poznana sestavina v izdelkih za nego kože. Različne ljudstva in kulture jih že stoletja uporabljajo za lepo kožo in čudovite lase. Poleg njihovih lepotilnih lastnosti oceanske alge po zaslugi fotosinteze naš planet oskrbujejo tudi s kisikom.

Pod morjem raste preko 20.000 vrst alg. Poseben izvleček, ki ga uporabljamo v naši formuli, pridobivamo iz t. i. Fucus alge (Fucus vesiculosus), ki je ena najpogostejših vrst morskih alg v oceanih, že stoletja poznana po svojih zdravilnih lastnostih. Najdemo jo na kamnitih obalah severnega Atlantika. Njen izvleček je bogat z polisaharidi, polifenoli, vitamini, mineralnimi solmi in lipidi.

NIVEA Q10 POWER dnevna krema z izvlečkom alge je posebej prilagojena, da zadosti potrebam kombinirane kože. Učinkovita je v boju proti gubam, zmanjša videz por in hkrati čisti kožo. Njena tekstura je lahka, nemastna, ščiti kožo pred izsušitvijo in ji podari zdrav sijaj.


HIALURONSKA KISLINA: Pomaga zadržati mladostno vlago

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa, ki ima izjemno sposobnost zadrževanja vode. Vsaka molekula hialuronske kisline lahko zadrži do 1000-kratno maso vode glede na lastno težo. Nahaja se v tekočini okoli očesnega zrkla, v sklepih, kjer deluje kot mazivo in v vrhnjih plasteh mlajše kože, kjer ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena in elastina. Žal pa z leti raven hialuronske kisline v naših telesih upada.

Zato smo jo vključili v transparentni vlažilni gel, ki obdaja NIVEA Q10 POWER bisere. Visoko kakovostna hialuronska kislina, ki jo uporabljamo, se posebej dobro vpije v kožo. Ko iztisnete biserni serum iz embalaže, se njegova svilnata formula zlahka nanese na vašo kožo, jo v hipu oskrbi z vlago in ji podari mehak, gladek občutek.
 

20 Let koencima Q10 v kozmetiki

Koencim Q10 je prisoten v vseh človeških celicah in je biomolekula kože, nujno potrebna za življenje. S sodobnimi procesi fermentacije pa je danes mogoče koencim Q10, ki je enak telesnemu, proizvesti tudi industrijsko. Beiersdorfovi znanstveniki so bili med prvimi, ki so raziskovali učinke Q10 na kožo, in ga na področju izdelkov za nego kože uporabljajo že od leta 1998.