Modro srce, Učni sklad NIVEA, pomoč otrokom, ZPMS, dogodki, ambasadorji

Kako smo zbirali modra srca

In se odlično zabavali z dobrim namenom
Akcijo Podarite nam modro srce so kot vsako leto podprli ambasadorji, letos so to bili zelo uspešni slovenski športniki. Trije izmed njih so v okviru akcije obiskali svojo osnovno šolo in z obiskom k izobešanju modrih src nagovorili učence iz svojega okoliša.

Vas zanima, kako smo se zabavali in hkrati naredili nekaj dobrega?

Na zaključnem dogodku

Enajsta dobrodelna akcija NIVEA Podarite nam modro srce, se je včeraj, 20. februarja, uspešno zaključila s predajo donacije za učni sklad Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Na zaključnem dogodku so se nam pridružili kar vsi štirje modri ambasadorji akcije: Raša Nesterovič, Marko Milič, Robert Kranjec in Erika Fabjan. Z nami so z veseljem delili vsak svojo zgodbo o športnih začetkih ter vzponih in padcih, vsi pa so se strinjali, da ni tako pomembno kakšna je pot, kot to, da smo vztrajni in sledimo svojim željam in talentom. Predajo sredstev za donacijo Učnemu skladu NIVEA sta regionalna vodja marketinga za znamko NIVEA, Nela Zadro in vodja projekta NIVEA Podarite nam modro srce, Katja Pavli, pospremili z besedami, kako lepo je videti, da delaš nekaj dobrega in kako veseli smo, da je modro srce postalo simbol za izobrazbo in dobrodelno noto.

Na Osnovni šoli Otočec

Prvi dogodek, ki smo ga pripravili v času dobrodelne akcije, se je odvil na osnovni šoli na Otočcu, v nedeljo, 29. januarja. Ambasador akcije kolesar in paraolimpijec Primož Jeralič je zbiral srca skupaj z akrobatoma Filipom Kržišnikom in Blažem Slaničem. Vedno nasmejani športnik je z ročnim kolesarjenjem na paraolimpijskih igrah Rio 2016 osvojil dve deseti mesti, dve prvi mesti v Evropskem pokalu in absolutno prvo mesto na Maratonu Franja. Na osnovni šoli Otočec je z njim in akrobatoma zavladala prava dobrodelna (atr)akcija, na kateri je bilo zbranih preko 500 modrih src.

Na košarkaški tekmi v Stožicah

Naš drugi dogodek v sklopu akcije NIVEA Podarite nam modro srce je potekal 29. januarja na košarkarski tekmi v Stožicah v Ljubljani. Tokrat sta vlogo ambasadorja prevzela akrobata Filip in Blaž, ki sta svoje moči združila pred navdušenimi obiskovalci. Med drugim sta se pomerila v lepljenju src v višino in pisanju želja v stoji na rokah. V prvi disciplini so se jima pridružili tudi obiskovalci tekme, v drugi disciplini pa sta bila brez konkurence. Tudi tokrat modrih srčkov ni manjkalo, kakor tudi dobrega duha v podporo akciji.

Na Osnovni šoli Vič

Tretji dogodek se je odvijal v petek, 28. januarja na Osnovni šoli Vič, kjer je svoje izobraževanje in gimnastično kariero pričel tudi eden izmed naših gibčnih ambasadorjev, Aljaž Pegan. V telovadnici nam je med zbiranjem src s svojimi nasledniki zaupal, da se je prav tu začela snovati njegova gimnastična prvina Pegan. Njegova lepa želja za prihodnost? Da vsi otroci krenejo po poti, ki jih bo pripeljala do zadovoljnih in uspešnih odraslih posameznikov. Dober namen sta podprla tudi akrobata Filip in Blaž, vsi skupaj pa so ogreli in razgibali viške otroke ter seveda poskrbeli za številne nove modre srčke.

Na Osnovni šoli Jakoba Aljaža v Kranju

17. februarja se je v svojo nekdanjo šolsko telovadnico vrnil smučarski skakalec Robert Kranjec. Tokrat z namenom, da otroke vzpodbudi k izdelovanju in pisanju želja na modra srca. Seveda pa je svetovni prvak v smučarskih poletih ob tem prijazno odgovarjal na številna radovedna vprašanja – tudi, ali ga je kaj strah, ko skače na velikih skakalnicah. Kranjec sicer meni, da je poleg izobrazbe, za otroke najbolj pomembno, da so veliko zunaj, na soncu, na zraku. Svojim malim poslušalcem je svetoval, naj malo manj uporabljajo telefone in tablice ter več tekajo zunaj. Za energijo sta tudi tokrat skrbela nadobudna akrobata, Filip in Blaž.

NIVEA priporoča