Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

SKUPAJ DELAJMO DOBRO!

In se odlično zabavali z dobrim namenom

Vas zanima, kako smo se zabavali in hkrati naredili nekaj dobrega?

1. dogodek akcije NIVEA Podarite nam modro srce

Prostovoljec Rok Križan je na prvem dogodku 13. akcije Podarite nam modro srce obiskal otroke osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika in s svojo srčno zgodbo otroke tretjih in četrtih razredov spodbudil, naj prepoznajo stisko drugih in priskočijo na pomoč, kakor le lahko. Roka je k prostovoljstvu spodbudila huda bolezen v otroštvu, zato dobro ve, kako pomembno je, da si med seboj pomagamo. "S prostovoljnim delom sem se naučil bolj ceniti življenje, moja družina pa je sedaj večja kot je bila. Če le lahko komu pomagal povrniti nasmeh na obraz, sem najsrečnejši," je otrokom povedal Rok Križan.

Otroci so komaj čakali, da lahko Roku in drugim otrokom zaupajo, kaj dobrega so naredili za druge. "Ko je mamo bolel križ, sem prostovoljno začela pospravljati," je devetletna deklica zaupala Roku. "Na šoli imamo krožek prostovoljstva in kmalu bomo starejšim pomagali pri računalništvu," so povedali fantje četrtega razreda. "Mi pogosto darujemo hrano in podarjamo obleke," je povedala deklica v prvi vrsti. Roke so se nato dvigale druga za drugo. "Sošolcu se je pokvaril voziček. S prijateljem mu ga bova popravila in vrnila, ker ga potrebuje," je vse zbrane ganil desetletnik. Kako lepo je delati dobro! Otroci na Vrhniki so vsekakor pokazali, da imajo še kako modro srce.

2. dogodek akcije NIVEA Podarite nam modro srce

Na drugem dogodku 13. družbeno odgovorne akcije NIVEA Podarite nam modro srce je Osnovno šolo Vič v Ljubljani obiskal reševalec Robert Sabol. Z zgodbami o požrtvovalnem delu reševalcev je povsem očaral otroke nižjih razredov in jim dal pomembne nasvete, s katerimi lahko tudi oni rešijo življenje.

Robert Sabol je otrokom povedal, da reševalec ni le poklic, temveč je način življenja. "Najprej bi vam rad položil na srce, da nikomur ne delajte slabega. Če pa ob tem naredite za nekoga še kaj dobrega, bo za vse nas dan lepši," je dejal Robert Sabol in jih hkrati spomnil, da je največja sreča zdravje. Deklici drugega razreda pa je na vprašanje, kaj ga pri delu najbolj osrečuje, odgovoril: "Najsrečnejši sem, ko rešim življenje."

Tudi otroci so ambasadorji modrih src

Otroci Osnovne šole Vič so avlo šole že odeli v modra srca, na katera so zapisali svoja dobra dela. "Sestrica je padla in pomagal sem ji vstati", "Odslej bom pomagal vsem v razredu", "Mami sem pomagal zložiti posodo," so le nekatera izmed dobrih del, ki ogrejejo srce.