Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Kako smo zbirali modra srca

In se odlično zabavali z dobrim namenom

Vas zanima, kako smo se zabavali in hkrati naredili nekaj dobrega?

Čudovit zaključek 12. akcije Podarite nam modro srce

Odmevno 12. akcijo Podarite nam modro srce, ki je v februarju okna šol, vrtcev, ustanov in domov obarvala v modra srca, smo pripeljali do konca. NIVEA je na zaključnem dogodku akcije v družbi znanih športnih ambasadorjev in štipendistk Učnega sklada NIVEA predala ček Zvezi prijateljev mladine Slovenije v vrednosti 20.000 evrov.

Zlat olimpijec Primož Kozmus navdihnil otroke na svoji osnovni šoli

Karavana Podarite nam modro srce se je tokrat ustavila na svojem zadnjem dogodku na osnovnih šolah. Pot jo je nesla v Posavje, natančneje na osnovno šolo v Brestanici, kjer je otroke na svoji osnovni šoli obiskal Primož Kozmus, dobitnik zlate olimpijske metalje v metu kladiva leta 2008 v Pekingu. Kako so ga poslušali! Ko jim je pripovedoval o tem, kako je njegova ljubezen do športa zrasla na teh igriščih in travnikih, po kateri se sedaj podijo oni. Primož je otroke pozval, naj se čim več ukvarjajo s športom. "Zdrav dug v zdrave telesu prinese uspehe tudi na drugih področjih, ne le v športu," jim je modro povedal Primož Kozmus. Pripovedoval jim je o treningih in o svoji poti do olimpijske medalje.

Otroci so imeli zanj kopico vprašanj, Primož pa jim je na koncu na srce položil stavek, ki si ga velja zapomniti: "To, da si med seboj pomagamo in da se družimo, je vse, to je smisel življenja." Primož Kozmus je na koncu dogodka 187 otrokom podpisal modro srce, ki si ga bodo lahko prilepili na okno svoje sobe, in se z njimi tudi fotografiral. Vsekakor neprecenljiv spomin na trenutke z olimpijskih prvakom.

Rok Perko osrečil otroke osnovne šole Toneta Čufarja

Slovenski smučarski as Rok Perko, ki je zastopal Slovenijo na olimpijskih igrah pred štirimi in osmimi leti, je prinesel nepopisno veselje otrokom osnovne šole Toneta Čufarja v Ljubljani. Navdal jih je z zanosom, da lahko, če bodo pridno trenirali, nekoč sežejo vse do olimpijskih iger. Ker se mu zdi zelo pomembna tudi izobrazba, je otroke spodbudil, da se pridno učijo tudi, če kaj trenirajo, tako v osnovni kot v srednji šoli. "Kamor koli vas bo kasneje vodila pot, bo zagotovo dobra. Če pa boste v športu tako uspešni, da vam bo fakulteto nadomestila kakšna olimpijska medalja in vse to, kar trenutno gledamo po televiziji, bo tudi zelo zelo dobro," jim je z iskricami v očeh pripovedoval Rok Perko.

Otroci so s še posebnim zanimanjem opazovali Roka, ko jim je pokazal osnovni smukaški položaj in se čudili, da lahko Rok brzi po belih strminah tudi do 160 km/h. Rok je otrokom svetoval, naj se zabavajo pri športu, s katerim se ukvarjajo ter naj se vselej poberejo, kot padejo. Prav vse otroke je tudi osrečil s svojim podpisom na modra srca, ki bodo kot motivacija krasila okna otroških sob.

Dejan Zavec razveselil otroke osnovne šole Majšperk

Dejana Zavca, nekdanjega svetovnega boksarskega prvaka po verziji IBF, so otroci Osnovne šole Majšperk na tretjem dogodku akcije Podarite nam modro srce pričakali z gromkim aplavzom, z občudovanjem v očeh, z desetinami ročno izdelanih modrih src. Prizor, ki bi otoplil vsakogar. Dejan Zavec jim je pokazal osnovni boksarski položaj in jim povedal, da lahko v življenju postanejo vse, kar si želijo, če bodo le za to trdo delali.

Otrokom je na srce položil tudi, da ni pomembno, koliko ima družin v kateri odraščajo ter da si morajo med seboj pomagati. Podpisal je več kot 120 modrih src ter se fotografiral tudi z učiteljicami, ki so bile njegovega obiska vesele vsaj tako kot otroci. Kako tudi ne, znanje o vijuganju skozi življenje je še kako pomemben del šole.

Matic Rebec otroke očaral z zabijanjem na osnovni šoli Dušana Bordona

Akcija Podarite nam modro srce se je 9. februarja mudila na osnovni šoli Dušana Bordona v Kopru, kjer je otroke obiskal član slovenske zlate reprezentance Matic Rebec in član košarkarskega kluba Sixt Primorska. Zlati košarkarski reprezentant je otrokom, ki so v en glas glasno zakričali, da so gledali tekme evropskega prvenstva, povedal, da so na prvenstvu iz tekme v tekmo verjeli v zmago. Matic Rebec je otrokom povedal tudi, da v športu niso zmeraj le najlepši trenutki in da ni vedno najlažje ter jih spodbudil: "Pomembno je, da vztrajamo, ko nam ne gre, in da se spomnimo, kako zelo smo trenirali."

Otroke je povsem navdušil tudi z zabijanjem na koš in nekaj košarkarskimi triki. Z veseljem je odgovarjal na njihova vprašanja, se z njimi fotografiral, podpisal njihova modra srca, nekaterim pa tudi košarkarsko žogo. Nedvomno bo žoga z Matičevim podpisom mladim športnim upom še v toliko večja veselje in navdih.

Saša Dončić navdušil otroke na osnovni šoli Hinka Smrekarja

Dobrodelna akcije se je začela 29. januarja s čudovitim dogodkom, na katerem je 120 otrok navdušeno pozdravilo Sašo Dončića, košarkarskega trenerja in očeta Luke Dončića. V navdihujočem pogovoru z voditeljico Alenko Kesar je Saša Dončić otrokom razkril marsikaj zanimivega o življenju profesionalnega športnika in o poti Luke Dončića ter jim razložil, zakaj je šport v vsakdanjem življenju pomemben. Otroci so imeli zanj kopico zanimivih vprašanj, na katera je z veseljem odgovoril, otroci pa so mu pokazali tudi svoje košarkarsko znanje. Na koncu je prav vsakemu izmed otrok uresničil željo in podpisal kar 120 modrih src, skupaj z voditeljico sta jih tudi pozvala k izdelovanju modrih src ter jih v duhu akcije spomnila, da si moramo med seboj pomagati ter skrbeti drug za drugega.