Kako do lepih in zdravih las


NEGA IN OBNOVA LAS

Naši lasje so si med seboj precej različni, saj imajo drugačno zgradbo glede na tip las. Odkrijte nekaj nasvetov, kako bodo vaši lasje sijoči in zdravi ne glede na vrsto las.

Zgradba las

Vsaka izmed nas ima svoj način nege in oblikovanja las. Vendar ali je vaša nega res prava glede na tip las?
Nega-za-lepe-in-zdrave-lase

Zakaj je negovalna nega las tako pomembna?

Sčasoma naša lasna vlakna zaradi staranja in škodljivih vplivov okolja začnejo izgubljati svoj sijaj. Posebna negovalna nega za lase kot je NIVEA Hairmilk linija za nego las, bo vaše lase okrepila od znotraj in jih zaščitila pred zunanjimi vplivi.

Osnovna zgradba lasu

Vsak las je sestavljen iz dveh delov: lasne korenine in stebla. Las sicer zraste iz lasnega mešička, ki ni viden, vidni del lasu pa imenujemo lasno steblo. Podobno kot pri kljunih, podkvah in kopitih živali, je tudi lasno steblo sestavljeno pretežno iz keratina.

Neprava nega las lahko hitro pripelje do poškodovanih las. Štrleči lasje z razcepljenimi konicami in neurejenega videza, tako potrebujejo negovalno nego, ki ponovno obudi njihovo lepoto v polnem sijaju.

Zdravi in gosti lasje
Ste vedeli?

Življenjska doba lasu je približno 5 let

Se še spomnite, kaj ste počeli pred petimi leti? Namreč velika verjetnost je, da so prav toliko stari vaši lasje. Le s pravo nego las boste poskrbeli, da bodo lasna vlakna ostala vitalna in zdrava dolgo časa. 

Močni lasje
Ste vedeli?

Vsak las lahko zdrži do 100 gramov teže

Kljub temu, da izgledajo tako tanki, še ne pomeni, da niso močni. Vsak las namreč zdrži kar do 100 gramov teže, kar je enako kot ena cela čokolada!
Ste vedeli?

Svetlolaske imajo več las

Ste vedeli, da se število las razlikuje glede na vašo barvo las? Blondinke imajo najbolj goste lase, medtem ko imajo rdečelaske najmanj las.

Odkrijte pravo nego za vaš tip las

Različni tipi las potrebujejo različno nego. Preberite, kako lasem nuditi vse, kar potrebujejo.

Popolna nega las za vas

Zgradba las je odvisna od debeline posameznih lasnih vlaken. Pri izbiri nege las zato bodite pozorni, da izberete prave izdelke glede na to, ali so vaši lasje tanki, normalni ali gosti. Prav zaradi tega je NIVEA za nasvet pri razvijanju nove Hairmilk linije poprosila ženske z različnimi tipi las.

Če so vaši lasje tanki uporabite balzam Hairmilk Express Regeneration 7+ za tanke lase, ki suhe in poškodovane lase popolnoma obnovi. Posebna negovalna formula z mlečnimi proteini lasem nudi globinsko nego brez obtežitve, vlaženje, zaščito pred vročino, volumen in sijaj, obenem pa lase krepi in jih razvozla.

Gosti lasje

Obnovitvena formula za nego las

Nežna negovalna formula nove Hairmilk linije z mlečnimi proteini Eucerit® globinsko okrepi in obnovi lase. Vaši lasje bodo zopet čudovito sijoči in zaščiteni pred zunanjimi vplivi.

NIVEA nasveti za čudovito sijoče lase

  • Izogibajte se krtačenja mokrih las.
  • Med umivanjem las šampon nežno vmasirajte v lasišče, da pospešite krvni obtok.
  • Zdrava prehrana je ključ do zdravih las, saj lasne korenine potrebujejo veliko vitaminov in mineralov.
  • Preprečite izsušitev las in ohranite sušilec za lase na najnižji jakosti.
  • Las ne krtačite prepogosto, saj se boste tako izognili poškodovanim lasem in razcepljenim lasnim konicam.