Dolgi lasje

Frizure za dolge lase in nasveti za nego


ZDRAVI, LESKETAJOČI IN NEGOVANI? NASVETI ZA NEGO DOLGIH LAS

Dolgi lasje so čudoviti, njihova nega pa precej zahtevna. S pravo nego in izbiro frizure za dolge lase bodo vaši lasje ostali lepi še dolgo časa.

Kako do lepih dolgih las?

NIVEA nasveti za čudovite dolge lase
Lepi, dolgi lasje

Pot do lepih las, kot ste si jih vedno želeli - pravilna nega in umivanje

Čeprav dolgi lasje potrebujejo veliko pozornosti, lahko nasvete za nego in oblikovanje strnemo v nekaj preprostih trikih:

 • Pred umivanjem razčešite lase. Tako jih boste kasneje tudi lažje razvozlali. Krtačite s krtačo z naravnimi ščetinami, ki bo do vaših las nežna.
 • Med sušenjem las sušilec držite na dovolj veliki razdalji in ne pihajte direktno v lase. Tako med oblikovanjem frizure ne boste poškodovali las.
 • Imate suhe konice? To težavo lahko premagate tako, da šampon nanesete samo na lasišče, balzam pa enakomerno razporedite po celi dolžini las. Če nimate časa uporabiti balzama, lahko uporabite balzam, ki ga ni potrebno spirati.
 • Namig: prihranite nekaj časa pod tušem in nanesite šampon na lasišče in balzam po celotni dolžini las hkrati. Nato lahko balzam tudi malo vmasirate v lasišče. Oba izdelka lahko sperete hkrati! S tem zjutraj prihranite na času, vaši lasje pa bodo čudovito sveži in negovani.
 • Za dodatno nego lahko enkrat tedensko uporabite tudi masko za lase. Lasem podari vlago in bleščeč sijaj.
 • Se spogledujete z novo barvo las? Priporočamo, da barvanje vaših las prepustite profesionalcem. Profesionalni frizerji natančno vedo, kateri izdelki so pravi za vašo strukturo las in jih znajo bolj primerno in učinkovito uporabljati. S tem vaši lasje ne bodo poškodovani, kot bi lahko bili, če bi jih barvali sami. Ne pozabite na nego barvanih las!
Krtačenje dolgih las

Bodo moji lasje postali bolj lesketajoči, če jih bom krtačila 100 x dnevno?

Na žalost ne. Pogosto krtačenje bo sicer maščobo z lasišča razneslo na vaše lase. Vendar bi morali krtačiti zelo grobo, da bi lasišče proizvedlo dovolj sebuma, da bi se ta raznesel po vseh laseh. Še posebej nežno je treba krtačiti mokre lase, ker se ti najhitreje poškodujejo.
Sušenje dolgih las

Sušenje dolgih las

Po umivanju dolgih las ne otirajte grobo, ampak nežno popivnajte z brisačo. Brisačo si lahko tudi ovijete okoli glave kot turban. S tem boste nežno odstranili vlago s svojih las.

Lepe frizure za dolge lase

Super frizure za dolge lase - kateri stil za kateri tip
Speti lasje

Kako do lepe frizure za dolge lase

Enkrat tedensko uporabite masko, ki je narejena za potrebe dolgih las. Uporabite jo lahko vsakič, ko si umivate lase. Zaščiti vaše lase, omogoča, da jih zlahka razčešete in na laseh ne pušča ostankov.

Na kaj biti pozoren pri oblikovanju frizure za dolge lase

 • Uporabite mehke elastike in sponke kadarkoli je mogoče in se izognite razcepljenim konicam
 • Uporabite trakove za lase, ki so zviti v spiralo, na primer, ker se jih med nošenjem skoraj ne opazi, med nošenjem pa tudi ne stiskajo las. 
 • Negujte svoje mokre lase zelo nežno, saj se med krtačenjem hitreje poškodujejo, kot suhi lasje.
 • Uporabite izdelke za oblikovanje, ki zaščitijo in negujejo vaše lase. NIVEA Volume Care sprej frizure za dolge lase drži ves dan, lasje pa ne postanejo lepljivi ali izsušeni in se jih zlahka razčeše.
 • Volumen je znak lepih, dolgih las: predvsem mora biti frizura polna ob lasišču. NIVEA Volume Care pena podvoji volumen vaših las in jih tudi zaščiti pred vročino iz vašega sušilnika.
 • Redno strižite konice svojih las. Striženje vsakih 6 -8 tednov daje najboljše rezultate. Vaši lasje bodo vedno videti negovani.
 • Pazljivo pri sušenju s sušilcem: previsoka vročina lahko poškoduje vaše lase. Zato vedno držite sušilec dovolj stran od vaših las in ga med sušenjem vseskozi premikajte.
Dolgi lasje
Kako naj oblikujem svoje dolge lase?
Dolgi lasje, ki niso postriženi stopničasto, so še posebej dobro videti na velikih ženskah. Lasje v eni plasti imajo več sijaja.
Dolgi lasje
Kako naj oblikujem svoje dolge lase?
Stopničasto postriženi lasje naredijo nežen in bolj ženstven videz. Še posebej pristajajo manjšim ženskam.
Kako naj oblikujem svoje dolge lase?
Konjski repi na vse možne načine so odlične frizure za dolge lase, saj delujejo bolj mehko, pričeski pa dodajo stil.
dolgi-lasje