Naredite sami piling nosilna

Doma narejene maske za obraz, pilingi, kopeli in mila

TAKO PREPROSTO IN TAKO NARAVNO - DOMA NAREJENA KOZMETIKA

Uživate na dopustu in pogrešate svojo najljubšo masko za obraz? Morda so se trgovine že zaprle, vam pa je ravno zmanjkalo pilinga za telo? Zakaj ne bi pogledali kar v svoj hladilnik in si sami pripravili odličen piling, masko za obraz ali milo?

Naravna nega: res je tako preprosto narediti domačo masko

SOS mozolji, akne in ogrci: maska za obraz iz medicinske gline

Potrebujete hitro pomoč za nečisto kožo? Obrazna maska iz medicinske gline oži pore in deluje pomirjujoče. Naredite jo tako, da zmešate 3 čajne žličke medicinske gline s približno 100 ml vode. Pasto nanesite na obraz in jo pustite 15 minut, da se posuši. Sperite jo z mlačno vodo. Še ena super rešitev: masko lahko namesto z vodo, zmešate s hladnim kamiličnim čajem, ki deluje protivnetno.
Svežina iz hladilnika

Svežina iz hladilnika: maska iz jabolka, medu in skute

Za mehko kožo in sijočo polt preizkusite bogato masko iz jabolka, medu in skute. Pripravite jo tako, da zmešate 3 jedilne žlice skute z 1 čajno žličko medu in zmes nanesete na obraz in dekolte. Na to položite tanke rezine jabolka, ki bodo kožo oskrbele z vitaminoma A in C.

Kako diši! Doma narejeno milo in dodatki za kopeli

Z doma narejenimi mili in dodatki za kopeli lahko razvajate svojo kožo glede na njene potrebe in povsem po vašem okusu. Za povrh pa so tudi odlična ideja za darilo!

Kako naredite domača mila? Tako:

  • Za veliko kocko doma narejenega mila potrebujete 400 g čiste rastlinske margarine, 250 g kokosovega olja, 200 ml olivnega olja, 300 ml destilirane vode, 137 g natrijevega hidroksida (iz lekarne) in 4 jedilne žlice ovsenih kosmičev.
  • Najprej zmešajte solno raztopino. To naredite tako, da NaOH previdno dodate hladni, destilirani vodi (svetujemo vam, da si pred tem nadanete predpasnik in zaščitna očala). Previdno, saj se solna raztopina (lug) zelo hitro segreje! Pustite, da se tekočina hladi približno 1 uro.
  • V ponvi, na nizki temperaturi, stopite hidrogenirane maščobe. Previdno jim dodajte tekoča olja in ponev odmaknite s štedilnika.
  • Ko se obe tekočini – maščoba in lug – primerno ohladita, ju zmešajte skupaj.
  • Mešanico mešajte toliko časa, dokler ne bo postala vidno gostejša.
  • Mešanici lahko dodate ovsene kosmiče. Po želji lahko vmešate tudi dišeča olja – vanilija, vrtnica, pomaranča in sivka, denimo, dišijo odlično.
  • Zdaj mešanico nalijte v silikonski model in jo pustite vsaj 24 ur, da se strdi.
  • Naslednji dan lahko milo zvrnete iz modela in ga narežete na manjše kose. Ti se morajo na zraku sušiti še vsaj 4 do 6 tednov.
  • Takšno milo ni le izredno vlažilno, za kar so zaslužne visoko kakovostne maščobe, temveč ima po zaslugi ovsenih kosmičev tudi lastnosti pilinga.

Kakovostno negovalno in hranilno masko pa lahko poiščete tudi med izdelki NIVEA.

Piling za telo

Malo dela za velik učinek: hiter piling za telo

3 čajne žličke grobo mlete morske soli zmešajte s 3 čajnimi žličkami olivnega olja in že boste ustvarili odličen piling za telo. Dodajte nekaj kapljic limoninega soka in mimogrede boste pripravili še zdravilo za grobo kožo na komolcih.

Domači wellness za suho kožo: kopel s smetano

Smetanova kopel naredi suho kožo čudovito mehko in gladko.
Pripravite jo tako, da v skledi zmešate 100 ml sladke smetane z 2 jedilnima žlicama lešnikovega olja. Mešanico dodajte v kad, ki ste jo napolnili s toplo vodo. 

Za še bolj sproščujoč učinek vodi dodajte nekaj kapljic sivkinega ali vrtničinega olja. Zdaj se le še sprostite in uživajte v kopeli.

Domači piling za telo v 1 minuti

Naučite se, kako na preprost način lahko pripravite domač piling za telo v 1 sami minuti in uživajte v popolnoma gladki in neustavljivo mehki koži.
product-stage-bg