BIORAZGRADLJIVA NEGA KOŽE

ENA KOŽA. EN PLANET. ENA NEGA.

Biorazgradnja je naraven in uravnotežen proces, ki zagotavlja kroženje materialov v naravi. Opazujemo jo lahko vsako jesen, ko drevesa odvržejo svoje liste, iz katerih nato nastane gozdna prst, ki zagotavlja vitalna hranila v naslednjih mesecih. Vendar sodobni materiali, ki niso biorazgradljivi, pogosto prekinejo ta proces in s tem naravni ciklus.

Zato je zagotavljanje biorazgradljivosti ena izmed naših prioritet v razvoju formul za nego kože. Z uporabo biorazgradljivih sestavin omogočamo, da se materiali vrnejo v naravo, ne da bi pustili sledove, ki jih okolje ne more razgraditi samo. Za oceno biorazgradljivosti naših formul uporabljamo analitične metode, skladne z OECD ali enakovrednimi smernicami. 

 

Zakaj je biorazgradljiva nega kože pomembna?

Prednosti biorazgradljivih izdelkov za nego kože postanejo očitne, ko pomislite na izdelke, ki se spirajo s kože, na primer izdelke za umivanje telesa. Pomislite na to, kakšno količino izdelka sperete s kože in izpustite v odtok prhe. Uporabljena voda teče v čistilne naprave, kjer postopki čiščenja posnemajo naravni proces biorazgradnje. Biorazgradljivi izdelki za nego kože olajšajo predelavo odpadne vode in zagotovijo, da v vodni sistem vstopajo samo neškodljive snovi.

Da bi izboljšala biorazgradljivost svojih formul, se je NIVEA že leta 2013 odpovedala uporabi luščilnih delcev iz polietilena, v kozmetičnih izdelkih pogosto imenovanih mikrokroglice. Od konca leta 2015 so vsi pilingi znamke NIVEA brez mikrokroglic, od leta 2020 pa so vsi izdelki NIVEA, ki se spirajo, na primer geli za tuširanje in šamponi, brez kakršne koli mikroplastike, skladno z definicijo Programa Združenih narodov za okolje (UNEP). Namesto tega uporabljamo okolju prijazne alternative. Najpomembneje pa je, da bodo izdelki NIVEA do konca leta 2021 povsem brez mikroplastike v skladu z definicijo Programa UNEP.

 

Kaj pa polimeri?

Razprava o mikroplastiki se je v zadnjem času razširila tudi na snovi, ki imajo bistveno drugačne lastnosti. Gre za polimere, ki se ali raztopijo v vodi ali so podobni gelu. Včasih jih imenujejo tudi »tekoča mikroplastika«, vendar je izraz zavajajoč in ni znanstveno utemeljen. Če jih uporabljamo v majhnih količinah kot sredstva za zgostitev, stabilizatorje ali sestavine, ki tvorijo film, zagotavljajo številne prednosti izdelkov, kot sta izboljšana vodoodpornost v izdelkih za zaščito pred soncem ali boljši učinek glajenja las pri šamponih. Toda po definiciji Programa Združenih narodov za okolje (UNEP) ti polimeri niso mikroplastika.

Kakor koli jih imenujemo in ne glede na njihov namen, morajo vsi polimeri, ki jih uporablja NIVEA, izpolnjevati najvišje varnostne zahteve. Zato jih koža zelo dobro prenaša in niso alergeni. NIVEA obljublja, da bodo do konca leta 2025 vsi polimeri, uporabljeni v evropskih formulah, biorazgradljivi. Za nas je bioragradljivost ključna, da izločimo morebitne negativne vplive na ekosisteme.

 
Sister2Sister

 

Ponudba biorazgradljivih izdelkov NIVEA za umivanje telesa

Naša linija izdelkov za tuširanje je vrhunec naše ponudbe biorazgradljive nege kože. Večina vaših najljubših izdelkov, pa tudi novi izdelki NIVEA Naturally Good in NIVEA Fresh Blends za tuširanje, so že več kot 95-odstotno biorazgradljivi. Poiščite ta simbol in se prepričate, da so vaši izdelki za tuširanje prav tako nežni do vaše kože, kot so prijazni do okolja.

ODKRIJTE IZDELKE ZA TUŠIRANJE

 

Ekološko optimizirani NIVEA čistilni robčki za obraz

Robčki Naturally Good so še en izvrsten primer biorazgradljive nege kože znamke NIVEA. Formule naših robčkov dosegajo do 95-odstotno biorazgradljivost. Še več, sestavljajo jih viskozna vlakna, 100-odstotno rastlinski material, ki je biorazgradljiv. Veliko pozornost smo namenili izbiri trajnostne viskoze. Njena proizvodnja zagotavlja za 50 odstotkov manjšo porabo vode in prav toliko manj emisij kot proizvodnja generične viskoze.

ODKRIJTE ČISTILNE ROBČKE

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli vseh odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacije, nam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.