britje pazduh in nog

Pravilno britje pazduh in nog

Najboljši nasveti za gladke noge in pazduhe

Pravilno britje nog – nasveti

 
Obstaja veliko načinov odstranjevanja dlačic, a ni nobena tako priljubljena kot britje. Pokazali vam bomo, kako lahko na povsem preprost način in z malo truda poskrbite za gladke noge in pazduhe.

 

Tako lepih nog še niste imeli!


Britje nog in pazduh

Največji izziv pri britju nog in pazduh je britje brez draženja kože, mozoljčkov ali ureznin. Predvsem koža, ki še ni navajena obremenitve britvice, lahko hitro reagira z občutljivostjo in razdraženostjo. Dekleta in mlade ženske, ki prvič posežejo po britvici, imajo lahko pri tem bolečo izkušnjo. Nekatere noge potrebujejo krajšo fazo ponovnega privajanja tudi po priljubljenem zimskem premoru. Vselej pa je pomembna tudi uporaba vlažilne kreme po britju. Na to ne smete nikakor pozabiti.

 

Vendar ni treba, da je tako! Da bodo vaše noge zasijale s svilnato gladkostjo, smo vam pripravili najpomembnejše nasvete za britje nog in pazduh


Popolna britvica za ženske

Temeljito britje nam je vsem zelo pomembno! Da bo to potekalo tako, kot želite, je seveda odločilna izbira prave britvice. Rezila iz plemenitega jekla, blazinice z negovalnimi in hranilnimi učinkovinami ter vitamini in fleksibilna glava z vrtljivim zglobom, ki zagotavlja temeljito britje tudi na težavnih mestih, so pri tem že obvezni! Vse to nudi britvica NIVEA Protect & Shave britvica z zamenljivimi rezili.

Na splošno velja: večja glava britvice z negovalno blazinico in rezili zmanjša pritisk na kožo in tako poskrbi za nežnejše britje. Rezila morajo biti izdelana iz kakovostnega materiala, da dolgo ohranijo svojo ostrino. Topa rezila dlačic ne odrežejo, temveč jih strgajo ali celo sploh ne odstranijo.

Britvica za enkratno uporabo ali raje sistemska britvica

Izraz »britvica za enkratno uporabo« sicer izraža pomen enkratne uporabe, vendar lahko kakovostne britvice za enkratno uporabo v resnici brez težav uporabite večkrat, saj po kakovosti v ničemer ne zaostajajo za britvicami z zamenljivimi nastavki.

Glavna razlika je v zamenjavi nastavka z rezili. 

Medtem ko je pri britvicah z zamenljivimi nastavki takšna zamenjava mogoča, morate britvico za enkratno uporabo, ko rezila postanejo topa, v celoti zavreči. Pri nakupu britvice za enkratno uporabo pazite predvsem na število rezil, obdelavo in fleksibilnost glave. Absolutni minimum naj bo tri rezila. Tako boste lažje dosegli temeljito britje. Če niste prepričani, katera britvica je najboljša za vaše zahteve, se s preizkušanjem prebijte skozi obstoječo ponudbo.

V liniji NIVEA Protect & Shave lahko zdaj izbirate med britvicami za enkratno uporabo in sistemskimi britvicami z zamenljivimi nastavki. Oglejte si pregled obeh izdelkov.

NIVEA Protect & Shave britvice

Tako NIVEA Protect & Shave britvica z zamenljivimi rezili kot tudi NIVEA Protect & Shave britvica z vrtljivim zglobom sta opremljeni: 

  • s 360° vrtljivim zglobom, ki omogoča, da optimalno doseže tudi težko dostopna mesta; 
  • s 5 kakovostnimi rezili iz oplemenitenega jekla, ki omogočajo posebno temeljito britje;
  •  z ergonomskim, nedrsljivim ročajem;
  • z NIVEA blazinico za nego kože, ki ustvari negovalen zaščitni film za občutek mehke kože. Pri novi NIVEA Protect & Shave britvici z zamenljivimi nastavki je negovalna blazinica obogatena z Euceritom®, posebno sestavino kreme NIVEA Creme.


Popolno mokro britje

Vsi poznamo prizore iz filmov, v katerih glavna igralka v čudovito sproščujoči peneči kopeli brije svoje noge. Ta prizor je povsem utemeljen, saj takšna peneča kopel naredi dlačice mehkejše in tako olajša nežno britje. A naj si še tako želimo čudovitih ur, preživetih v kopeli, si to žal lahko privoščijo le redke izmed nas. Z naslednjimi nasveti vam želimo pokazati, kako lahko kljub temu popolno in v samo nekaj minutah obrijete svoje noge tudi brez peneče kopeli.


Priprava na mokro britje

Preden se lotite britja nog ali pazduh, morate nekoliko zmehčati dlačice. V ta namen lahko uporabite posebne gele za tuširanje, kot je NIVEA Shower & Shave 2-v-1 gel za tuširanje in britje. Gel za tuširanje nežno očisti kožo in optimalno pripravi dlačice na britje. Tako lahko britvica bolj gladko drsi po koži in draženje kože je preprečeno.Gel za britje, gel za tuširanje ali kombinacija obojega?

Prednosti gela za britje so na dlani. S posebno penasto konsistenco in vlažilnimi sestavinami po eni strani poskrbi, da se dlačice zravnajo in so tako bolje dostopne za rezila, po drugi strani pa je koža optimalno oskrbljena z vlago. 

Poleg gela za britje nežnejše britje omogočajo tudi posebni geli za tuširanje. 

NIVEA Shower & Shave 2-v-1 gel za tuširanje in britje z izvlečkom magnolije ustvari kremasto peno, ki dlačice optimalno pripravi na britje in omogoča nežno, a temeljito britje med tuširanjem.


Kako pravilno obrijemo noge?

Potem ko noge optimalno pripravite na britje in nanje nežno nanesete gel za britje ali gel za tuširanje 2-v-1, lahko začnete z britjem.

Britvico vlecite z rahlim pritiskom od gležnja do kolena. Brijte se torej v nasprotni smeri rasti dlačic. 

Pena gela za britje vam ves čas kaže, katera mesta še niso obrita. Da bo britje res temeljito, potegnite z rezili še enkrat po koži, tokrat v smeri rasti dlačic, od zgoraj navzdol.

Ne pozabite na dlačice na prstih in nartih! 

Bodite posebej previdni pri britju gležnjev in kolen. Na teh mestih brijte zelo nežno in brez pritiskanja! 360° vrtljivi zglob britvice NIVEA Protect & Shave se optimalno prilagaja takšnim težko dostopnim mestom. 

Če želite obriti tudi stegna, je povsem vaša odločitev.

Pravilno britje pazduh

Ste že imeli kdaj občutek, da pazduh ne morete obriti tako temeljito, da bi bile popolnoma gladke? Niste edini. Dlačice na pazduhah ne rastejo enakomerno v isto smer, temveč v vrtincih.

Če želite temeljito odstraniti dlačice s pazduh, jih najprej pripravite na britje po opisanem postopku. Dvignite roko kar se da daleč nazaj. Predstavljajte si, da želite prijeti uho na drugi strani glave. Čim bolj enakomerna bo površina pazduhe, tem lažje jo boste obrili.

Začnite briti od zgoraj navzdol, nato od spodaj navzgor in še prečno od ene strani na drugo v obeh smereh.

Tako rezilom vaše britvice zagotovo ne bo ušla nobena dlačica. Območja, kot so pazduhe, zahtevajo posebej nežne potege z rezili.

Prožna in fleksibilna glava z rezili omogoča nežno britje brez ureznin ali draženja sosednjih občutljivih predelov kože. Kako svoje noge in pazduhe prijetno razvajate po britju z negovalnimi izdelki, lahko preberete v članku Nega po britju.

Kako pogosto moramo zamenjati nastavek z rezili? 

Tega ni mogoče reči na splošno, zamenjava rezil je lahko potrebna že po enem tednu ali pa šele po enem mesecu, saj imajo dlake vsakega človeka drugačno debelino in rast. Sčasoma pa boste opazili, da so rezila vaše britvice postala topa. Ne odstranijo več ustrezno vseh dlačic, vaša koža je naenkrat razdražena in lahko se zgodi, da se tudi pogosteje urežete.

 

Čiščenje in nega britvice

Da bodo rezila vaše britvice kar najdlje ostala ostra, je potrebna pravilna nega. Svojo britvico zato čistite pod tekočo vodo. Pri tem se sprostijo obrite dlačice in pena za britje, ki bi sicer ostale v prostorih med rezili. Na koncu britvico enostavno pustite, da se posuši na zraku.


Kako pogosto moramo briti noge in pazduhe? 

Pogostost britja nog in pazduh je odvisna od časa, v katerem vaše dlačice ponovno zrastejo.

Večerno britje za mnoge še ni zagotovilo, da jih zjutraj naslednjega dne ne bodo pozdravile jasno vidne izraščajoče dlačice.

Ne glede na to, ali se odločite za britje nog in pazduh ali ne – bistveno je, da se dobro počutite!

Kar koli drugega bi bilo narobe.


 

NIVEA izdelki za popolno žensko britje