AKTIVNE ANTI-AGE SESTAVINE

KAJ SO AKTIVNE ANTI-AGE SESTAVINE IN ZAKAJ JIH UPORABLJAMO

Za vas smo pripravili priročen vodnik po najbolj učinkovitih aktivnih sestavinah v negovalnih izdelkih, ki preprečujejo in zmanjšujejo posledice staranja kože.

PREDSTAVLJAMO NAJBOLJ UČINKOVITE AKTIVNE SESTAVINE ZA BOLJ MLADOSTNO KOŽO

Leta nam ne prinašajo le dragocenih življenjskih izkušenj, temveč puščajo sledi tudi na naših koži. Ta v različnih obdobjih zahteva različno mero pozornosti in različne izdelke za nego kože. Na staranje kože sicer vplivajo različni dejavniki, od načina življenja do genetike in okolja. Ne glede na to pa lahko k počasnejšemu staranju kože močno pripomorejo tudi negovalni izdelki z aktivnimi anti-age sestavinami.

KAJ SO AKTIVNE SESTAVINE?

Aktivne sestavine v negovalnih izdelkih so tiste sestavine, ki delujejo vlažilno, hranilno ipd., v skladu s tem, kaj je cilj določenega izdelka. Gre torej za tiste sestavine, zaradi katerih je izdelek, ki ste ga izbrali, učinkovit.

 

KAKO OBDRŽATI MLADOSTEN VIDEZ?

Vsako obdobje v življenju je lepo in tudi staranje je normalen proces, ki ga ne moremo zaustaviti, lahko pa upočasnimo staranje kože. Prav aktivne sestavine v kozmetičnih izdelkih lahko zmanjšajo videz linij in gub, izboljšajo teksturo in tonus kože ter pričarajo bolj mladosten videz. V največjih koncentracijah jih boste našli v NIVEA serumih za obraz. Ti predstavljajo napredno nego, ki jo koža obraza in vratu posebej hitro vpije in tako bolje vsrka vse aktivne sestavine. V nadaljevanju vam predstavljamo posamezne aktivne sestavine, ki smo jih vključili v NIVEA izdelke, da bi vam pomagali do lepe kože, mladostnega in zdravega videza.

staranje kože

KATERE AKTIVNE SESTAVINE SO NAJBOLJŠE ZA ANTI-AGING?

Najpogostejše aktivne anti-aging sestavine so Q10, hialuron, retinol in vitamin C. Pa veste, kako delujejo in zakaj jih koža potrebuje? Vabimo vas, da jih bolje spoznate.

KOENCIM Q10

 KAJ JE Q10?

Koencim Q10 je biomolekula kože, nujno potrebna za življenje. Kot snov, ki daje energijo, pomaga našim celicam pri rasti, ohranjanju zdravja in obnovitvi. Obenem je Q10 tudi močan antioksidant, ki deluje proti prostim radikalom, ki poškodujejo celice na več ravneh.

 

KAKO DELUJE Q10?

V mladosti raven koencima Q10 v telesu oskrbuje vse celice z ustrezno količino energije. Žal pa raven koencima Q10 s staranjem upada. Kar se prične že pri 20. letu. Presnova v celicah se upočasni in koža izgubi svojo prožnost. Stres, okoljski dejavniki in škodljiva UV-svetloba še dodatno pospešijo proces staranja kože.

Koencim v negovalnih izdelkih trajno izboljšuje oskrbo kožnih celic z energijo in okrepi antioksidativni zaščitni sloj kože. Koža je znova v fiziološkem ravnovesju, zmožna se je obnavljati in je na splošno odpornejša. Tako izdelki, ki vsebujejo Q10 pomagajo pri zmanjšanju gub na koži obraza, pomagajo pa tudi pri celulitu in mlahavi koži.

ALI STE VEDELI?

S sodobnimi procesi fermentacije je danes mogoče koencim Q10, ki je enak telesnemu, proizvesti tudi industrijsko. Ste vedeli, da so bili Beiersdorfovi znanstveniki med prvimi, ki so raziskovali učinke Q10 na kožo, in ga na področju izdelkov za nego kože uporabljajo že od leta 1998? Linija NIVEA Q10 POWER danes vsebuje najčistejši koencim Q10 na trgu, ki je 100-odstotno enak tistemu, naravno prisotnemu v vaši koži.


HIALURONSKA KISLINA

 KAJ JE HIALURONSKA KISLINA?

Hialuronska kislina je snov v telesu, ki je primarno prisotna v vezivnem tkivu in sklepih. Kot spremenljiva sladkorna molekula, ki je naravno prisotna v telesu, ima hialuronska kislina številne koristne lastnosti. Med njimi je gotovo zelo pomembna ta, da nase lahko veže velike količine vode – vsaka molekula hialuronske kisline lahko zadrži do 1000-kratno maso vode glede na lastno težo!

 

KAKO DELUJE HIALURONSKA KISLINA?

V vezivnem tkivu hialuronska kislina skrbi, da koža ostaja čvrsta in napeta, hkrati pa s svojo sposobnostjo vezanja vode vpliva na povečanje zalog vlage v koži. Pomembna je za pravilno delovanje sklepov, saj zaradi svoje visoke viskoznosti deluje kot mazivo. Kot posledica staranja in različnih zunanjih vplivov začne telo z leti tvoriti vse manj hialurona. Koža tako dobi manj hranil in vlage, zato postane mlahava in nastanejo gube. Toda vezivno tkivo je mogoče oskrbeti s hialuronom ali spodbuditi njegovo tvorbo v telesu, s čimer naša koža postane občutno bolj čvrsta. Različni serumi ali kreme proti gubam vsebujejo hialuron, ki kožo oskrbi z vlago, jo zapolni in ji podari opazno mladostnejši videz.

 

ALI STE VEDELI?

Ker hialuronska kislina v telesu stalno razpada, je potrebna redna uporaba kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Le tako lahko stalno obnavljate njene zaloge, svojo kožo pa ohranjate lepo in mladostno. Zaradi svoje fleksibilnosti je hialuronska kislina prisotna v najrazličnejših izdelkih za nego obraza. Ste vedeli, da profesionalni serum NIVEA Cellular Hyaluron vsebuje čisto hialuronsko kislino z izbranimi negovalnimi sestavinami 98 % naravnega izvora? Za takojšen občutek sveže in napete kože ter bolj čvrsto in gladko kožo že po 7 dneh uporabe!


VITAMIN C

Vitamin C (askorbinska kislina) je vodotopen vitamin, ki sodeluje v mnogih bioloških procesih. Kot učinkovit antioksidant varuje kožo pred prezgodnjim staranjem, nujen je za tvorbo kolagena v kožnih celicah, obenem pa preprečuje tudi nastanek aken in mozoljev.

 

KAKO DELUJE VITAMIN C?

Da bi se izognili oksidativnemu stresu na koži, je poleg uživanja živil, ki vsebujejo vitamin C (npr. paprika, jagode in ribez) priporočljiva uporaba krem ali serumov, ki vsebujejo ta antioksidant. Prav kombinacija anti-age sestavin je odličen recept za pomlajeno kožo. Linija za nego obraza NIVEA Q10 ENERGY s koencimom Q10 in vitaminoma C in E lahko, v kombinaciji z zdravim življenjskim slogom, upočasni prezgodnje staranje kože. Koža po uporabi postane bolj gladka in sijoča.

 

ALI STE VEDELI?

Z uporabo krem in serumov z antioksidanti lahko pričnete že sredi 20. let. Tako bo vaša koža pripravljena na izzive sodobnega življenja (stres, hitra prehrana, onesnaženje in UV-sevanje), možnost za pojav prvih gub pa bo manjša.

RETINOL

KAJ JE RETINOL?

Retinol je oblika vitamina A, pomembna za zdravo kožo, zobe in kosti. Retinol spodbuja proizvodnjo polisaharida, ki zadržuje vodo v koži, povečuje proizvodnjo kolagena in pospešuje obnavljanje kožnih celic. Z redno uporabo se izboljšata tekstura in videz kože.

 

KAKO DELUJE RETINOL?

Če ste na svoji koži opazili obstojnejše gube, je morda pravi čas, da v svojo dnevno lepotno rutino vključite retinol. V obliki seruma, gela ali kreme je namreč odličen za preprečevanje znakov staranja na koži. V različnih izdelkih za nego kože zmanjšuje videz drobnih linij in gub, kožo vlaži in jo naredi mehko, gladko ter prožno. Obenem zmanjšuje videz por in nepravilnosti na koži, celo hiperpigmentacijo in akne. Za enakomerno, lepšo polt.

 

ALI STE VEDELI?

Retinol lahko draži kožo, zato NIVEA v svojih izdelkih uporablja »Phyto Retinol«, ki je naravna, posebej nežna rastlinska alternativa retinolu. Narejen je iz rastline »Bidens pilosa«, ki izvira iz Južne Amerike, a se uporablja v tradicionalni medicini po vsem svetu. Znana je po tem, da jo tudi občutljiva koža zelo dobro prenaša