Pravilno britje pazduh in nog

Najboljši nasveti za gladke noge in pazduhe

Britje nog in pazduh

NIVEA nasveti za britje nog in pazduh

Obstaja veliko načinov odstranjevanja dlačic, a ni nobena metoda tako priljubljen kot britje. Pokazali vam bomo, kako lahko na povsem preprost način in z malo truda poskrbite za popolnoma gladke noge in pazduhe. Pokažite svoje noge in pazduhe v najboljši luči!
bitje nog in nega


Britje nog in pazduh

Največji izziv pri britju nog in britju pod pazduho je britje brez draženja kože, mozoljčkov ali ureznin. Predvsem koža, ki še ni navajena obremenitve britvice, lahko hitro reagira z občutljivostjo in razdraženostjo. Dekleta in mlade ženske, ki prvič posežejo po britvici, imajo lahko pri tem bolečo izkušnjo. Nekatere noge potrebujejo krajšo fazo ponovnega privajanja tudi po priljubljenem zimskem premoru. Za pomiritev vnete kože po britju pa je nadvse pomembna tudi uporaba vlažilne kreme ali losjona. Priporočamo uporabo NIVEA losjona za telo Aloe & Hydration, ki kožo pomiri, osveži in prijetno odišavi.

Da bodo vaše noge zasijale s svilnato gladkostjo, smo na enem mestu zbrali najpomembnejše nasvete za britje nog in pazduh


Popolna britvica za ženske

Temeljito britje je ključ do svilnato gladke kože! Da bo to potekalo tako, kot želite, je seveda odločilna izbira pravega pribora za britje. Rezila iz plemenitega jekla, blazinice z negovalnimi in hranilnimi učinkovinami ter vitamini in fleksibilna glava z vrtljivim zglobom, ki zagotavlja temeljito britje tudi na težavnih mestih, so pri tem že obvezni! Vse to nudi britvica NIVEA Sanfte Rasur britvica z zamenljivimi rezili.

Na splošno velja: večja glava britvice z negovalno blazinico in rezili zmanjša pritisk na kožo in tako poskrbi za nežnejše britje. Rezila morajo biti izdelana iz kakovostnega materiala, da dolgo ohranijo svojo ostrino. Topa rezila dlačic ne odrežejo, temveč jih strgajo ali celo sploh ne odstranijo.

Britje nog in pazduh z britvico za ženske


NIVEA britvice

Najboljše britvice za ženske

Odkrijte zakaj so NIVEA britvice vaš najboljši zaveznik za britje nog in britje pod pazduho kot tudi za temeljito britje intimnih predelov.
NIVEA Protect & Shave gel za negovalno britje

NIVEA Sanfte Rasur britvice

Tako NIVEA Sanfte Rasur britvica z zamenljivimi rezili kot tudi NIVEA Sanfte Rasur britvica z vrtljivim zglobom sta opremljeni: 

  • s 360° vrtljivim zglobom, ki omogoča, da optimalno doseže tudi težko dostopna mesta; 
  • s 5 kakovostnimi rezili iz oplemenitenega jekla, ki omogočajo posebno temeljito britje;
  •  z ergonomskim, nedrsljivim ročajem;
  • z NIVEA blazinico za nego kože, ki ustvari negovalen zaščitni film za občutek mehke kože. Pri novi NIVEA Sanfte Rasur britvici z zamenljivimi rezili je negovalna blazinica obogatena z Euceritom®, posebno sestavino kreme NIVEA Creme.

Popolno mokro britje nog in pazduh

Preden se lotite britja nog ali pazduh, morate nekoliko zmehčati dlačice. V ta namen lahko uporabite posebne gele za tuširanje, kot je NIVEA Shower & Shave 2-v-1 gel za tuširanje in britje. Gel za tuširanje nežno očisti kožo in optimalno pripravi dlačice na britje. Tako lahko britvica bolj gladko drsi po koži in draženje kože je preprečeno.

izognite se suhim nogam po britju

NIVEA Protect & Shave nega

Gel za britje, gel za tuširanje ali kombinacija obojega?

Prednosti gela za britje so na dlani. S posebno penasto konsistenco in vlažilnimi sestavinami po eni strani poskrbi, da se dlačice zravnajo in so tako bolje dostopne za rezila, po drugi strani pa je koža optimalno oskrbljena z vlago.

Poleg gela za britje nežnejše britje omogočajo tudi posebni geli za tuširanje

NIVEA Shower & Shave 2-v-1 gel za tuširanje in britje z izvlečkom magnolije ustvari kremasto peno, ki dlačice optimalno pripravi na britje in omogoča nežno, a temeljito britje med tuširanjem.

Nasveti za britje

NIVEA NASVETI za PRAVILNO britje NOG IN POD PAZDUHAMI

Kako pravilno obrijemo noge?

Potem ko noge optimalno pripravite na britje in nanje nežno nanesete gel za britje Sanfte Rasur za ženske, lahko začnete z britjem.

Britvico vlecite z rahlim pritiskom od gležnja do kolena. Pomembno: za temeljito britje se brijte v nasprotni smeri rasti dlačic

Pena gela za britje vam ves čas kaže, katera mesta še niso obrita. Da bo britje res temeljito, potegnite z rezili še enkrat po koži, tokrat v smeri rasti dlačic, od zgoraj navzdol.

Ne pozabite na dlačice na prstih in nartih! 

Bodite posebej previdni pri britju gležnjev in kolen. Na teh mestih brijte zelo nežno in brez pritiskanja! 360° vrtljivi zglob britvice NIVEA Sanfte Rasur se optimalno prilagaja takšnim težko dostopnim mestom kot tudi za britje intimnih predelov.

gladke noge po britju

Pravilno britje pazduh z NIVEA Sanfte Rasur

Pravilno britje pod pazduho

Ste že imeli kdaj občutek, da pazduh ne morete obriti tako temeljito, da bi bile popolnoma gladke? Niste edini. Dlačice na pazduhah ne rastejo enakomerno v isto smer, temveč v vrtincih.

Če želite temeljito odstraniti dlačice s pazduh, jih najprej pripravite na britje po opisanem postopku. Dvignite roko kar se da daleč nazaj. Predstavljajte si, da želite prijeti uho na drugi strani glave. Čim bolj enakomerna bo površina pazduhe, tem lažje jo boste obrili. 

Začnite briti od zgoraj navzdol, nato od spodaj navzgor in še prečno od ene strani na drugo v obeh smereh. 

Tako rezilom vaše britvice zagotovo ne bo ušla nobena dlačica. Območja kot so pazduhe, zahtevajo posebej nežne potege z rezili. 

Prožna in fleksibilna glava z rezili omogoča nežno britje brez ureznin ali draženja sosednjih občutljivih predelov kože.

Če po bo britju vaša koža vseeno vneta in občutljiva na dotik, kar brez skrbi: za vas smo pripravili temeljit vodnik za nego kože po britju.

Kako pogosto moramo zamenjati nastavek z rezili? 

Tega ni mogoče reči na splošno, zamenjava rezil je lahko potrebna že po enem tednu ali pa šele po enem mesecu, saj imajo dlake vsakega človeka drugačno debelino in rast. Sčasoma pa boste opazili, da so rezila vaše britvice postala topa. Ne odstranijo več čisto vseh dlačic, vaša koža je naenkrat razdražena in lahko se zgodi, da se tudi pogosteje urežete.

Čiščenje in nega britvice

Da bodo rezila vaše britvice kar najdlje ostala ostra, je potrebna pravilna nega. Svojo britvico zato čistite pod tekočo vodo. Pri tem se sprostijo obrite dlačice in pena za britje, ki bi sicer ostale v prostorih med rezili. Na koncu britvico enostavno pustite, da se posuši na zraku.