Miti o negi ustnic

ODKRIVAMO, KAJ JE RES IN KAJ NI

Zagotovo ste že slišali kakšen mit o negi ustnic, na primer, da obstaja odvisnost od balzama za ustnice. Zdaj imate priložnost odkriti, kaj je res in kaj ni.

Mit #1: Ustnice v resnici ne potrebujejo balzama

Ta mit seveda ne drži. Ustnice namreč nimajo žlez znojnic in lojnic, kar pomeni, da ne morejo proizvajati zaščitnega sebuma. Zato je ustnice potrebno zaščititi pred zunanjimi vplimi, kot sta toplota in mraz, in jih hkrati navlažiti. Balzami za ustnice Labello so odlična rešitev, saj vaše ustnice ne le zaščitijo pred izsušitvijo, pač pa jih naredijo gladke in lepe! Imejte radi svoje ustnice in s seboj vedno nosite svoj najljubši balzam za ustnice Labello. 

Mit #2: Ustnic sonce ne opeče

Seveda jih lahko! Nezaščitene ustnice bodo zagotovo podlegle sončnim žarkom, saj ne vsebujejo melanina - naravnega pigmenta, ki kožo brani pred UV-žarki. Zato priporočamo uporabo balzama za ustnice Labello Sun Protect z ZF 30, ki zaščiti vaše ustnice, med tem ko vi brezskrbno uživate v gorah ali na plaži. Da, prav ste prebrali - ustnice lahko sonce opeče tudi pozimi! A brez skrbi, ob uporabi balzama Labello Sun Protect bodo vaše ustnice negovane in zaščitene.

Mit #3: Labello pospeši izsuševanje ustnic

Ah, še en mit. Kot že omenjeno, ustnice same ne morejo proizvajati zaščitnega sebuma, kar pomeni, da potrebujejo zaščito od zunaj. Labello ustnicam zagotovi navlaženost, ki je same ne morejo proizvesti. Balzam za ustnice poskrbi za potrebno vlago, ki bi jim sicer primanjkovala. Če so vaše ustnice suhe in razpokane, je najpogostejši vzrok za to vreme, pa tudi stres. Ne smemo pa pozabiti niti na prehrano - nezdrava hrana namreč lahko povzroči pomanjkanje vitaminov, na primer vitamina E, C in pro-vitamina B5. Zato priporočamo uporabo balzama za ustnice Labello Med Repair, ki je primeren za izredno suhe ustnice. Posebna formula z dekspantenolom in vitaminom E v trenutku poskrbi za nego poškodovanih ustnic in jim vrne zdrav videz.

Mit #4: Labello te zasvoji

To ste morda že slišali, a seveda ni res! Če pojasnimo: ker ustnice nimajo znojnih žleh, se v nobenem primeru ne morejo vlažiti same od sebe. Zato se predvsem v zimskem času, ko je vreme hladno in suho, rade izsušijo. Primarna vloga balzama za ustnice Labello je zaščititi uporabnika. Kako pogosto nanašate balzam na svoje ustnice pa je odvisno od njihovega trenutnega stanja in ne "odvisnosti". Večino ljudi namreč moti neprijeten občutek suhih in razdraženih ustnic, zato radi nanašajo balzam, da bi njihove ustnice (p)ostale mehke in zdrave.

Mit #5: Rdečilo za ustnice ne more biti negovalno

Če govorimo o rdečilu Labello Crayon, ta vsekakor neguje! Kljub temu, da običajna rdečila praviloma ne vsebujejo negovalnih sestavin, tako kot jih balzami za ustnice Labello, smo razvili prvo negovalno Labello linijo rdečil za ustnice. Ta vašim ustnicam podari čudovito barvo, hkrati pa jih tudi navlaži in neguje. Labello Crayon namreč vsebuje še posebej negovalno formulo brez mineralnih olj in zagotavlja kar do 24 ur navlaženosti. Naravne sestavine, kot so olje avokada in jojobe ter čebelji vosek, bodo poskrbele, da bodo vaše ustnice dolgo mehke in gladke ter hkrati tudi zavidljivo obarvane z enim izmed 2 prelepima odtenkoma. 

Mit #6: Moški ne potrebujejo Labella

Vsekakor ga potrebujejo! Prav tako kot ženske, so tudi moške ustnice tanke, se izsušujejo in nimajo lojnic, s katerimi bi proizvajale zaščitni sloj sebuma. Uganili ste - to pomeni, da jih sonce hitro izsuši, pozimi pa so zaradi mraza grobe in razpokane. A brez skrbi, vse neprijetne občutke lahko hitro popravite z rednim nanašanjem balzama za ustnice Labello Active for Men, ki poskrbi za zaščitene, mehke ustnice, pripravljene na poljube. Moški, zapomnite si - ne samo, da vaše ustnice potrebujejo vitamine in nego, nihče ne mara razpokanih ustnic!