odstranjevanje_dlak_nosilna

Od gladke do svilnato gladke kože: nasveti za odstranjevanje dlačic

NAJBOLJ NEŽNI TRIKI IN NAJBOLJ UČINKOVITE METODE.

Kateri način odstranjevanja dlak vam najbolj ustreza? Obstaja veliko načinov za odstranjevanje dlak z vašega telesa. Nekateri so nežni, drugi hitri, nekateri bolj temeljiti in drugi bolj koreniti. Pomagali vam bomo pri odločitvi, katera metoda je najboljša za vas, glede na vaše potrebe.

Adijo dlake in dlačice

Britje nog

Metode odstranjevanja dlak: katere so najboljše?

Britje - hitro in učinkovito odstranjevanje dlak

Britje je ena najbolj popularnih metod odstranjevanja dlak. Naš nasvet: brijte se pod tušem, saj je dlake najlažje briti, če so mokre in zato mehke. Menjajte rezila redno, da preprečite draženje in poškodbe kože.

Voskanje

Metode odstranjevanja dlak: katere so najboljše?

Odstranjevanje dlak z voskom - za gladko kožo več tednov

Odstranjevanje dlak z voskom odstrani dlake skupaj s korenino. Ta metoda je u porabna za vse dele telesa in jo lahko opravite doma s hladnim ali toplim voskom - za okoli 4 % žensk je odstranjevanje dlak z voskom najbolj popularna metoda.

Nega nog

Metode odstranjevanja dlak: katere so najboljše?

Epilator - odstranjevanje dlak s korenino

Električni epilatorji imajo male pincete ali vrteča kolesa, ki pulijo dlačice. Puljenje rahlo zaskeli, kar pomeni, da dlako odstrani s korenino vred, ta pa začne ponovno rasti šele po 2 - 4 tednih.

Katera metoda odstranjevanja dlak je prava za vas?

 • Če iščete temeljito metodo odstranjevanja dlak, ki ne boli in ni dolgotrajna, izberite klasično mokro britje. Dlačice, ki jih britvica poreže tik nad površjem, zrastejo nazaj v 1-3 dneh.
 • Za tiste, ki sanjate o gladkih nogah, ki trajajo tedne, vas ni strah nekaj bolečine in nimate občutljive kože, lahko uporabite električni epilator.
 • Če iščete ekonomično metodo,s katero boste gladko kožo vzdrževali mesec ali dva, vam priporočamo voskanje. Vroč in mrzel vosek sta zelo primerna za domačo nego.
 • Želite imeti gladke noge in pazduhe hitro, ampak vas skrbi, da bi se lahko poškodovali z britvicami? Potem morate poskusiti naš gel za britje NIVEA Sanfte Rasur, ustvarjen posebej za žensko britje.
 • Laser je najboljša izbira za tiste, ki se želite dlak znebiti za vedno.

Kratko in sladko: še več načinov odstranjevanja dlak

 • Geli in kreme za odstranjevanje dlačic delujejo s sestavinami, ki razstopijo keratin, kar omogoči odstranitev dlačic hitreje in brez bolečin.
 • Dlačice odstranite tako, da nanesete gel na področje telesa, kjer jih želite odstraniti, in ga pustite delovati 10 minut. Gel in dlake nato preprosto odstranite z britvico. Dlake ponovno zrastejo po 5 – 7 dneh, včasih pa tudi prej.
 • Približno 7 % žensk dlačice raje odstranjuje z električnim brivnikom. Glava brivnika drsi nežno po koži in odstrani dlake kar na njeni površini. Metoda je hitra in enostavna, vendar jo je treba ponoviti po 2 – 3 dneh.
 • Če bi radi svoje dlačice odstranili trajno, razmislite o odstranjevanju dlak z laserjem. Laser deluje s pomočjo svetlobnih impulzov, ki prodrejo globoko v kožo, tam segrejejo korenino dlake in jo uničijo. Koža in tkivo nista poškodovana. Previdno, poseg naj opravi izkušen strokovnjak ali dermatolog.


Toda: zapomnite si tole

Vsaka metoda odstranjevanja dlačic pomeni pritisk in obremenitev za vašo kožo. Zato je najbolj pomembno, da se na odstranjevanje dlačic dobro pripravite in kožo nagradite z dvojno dozo nege po britju.
Britje pod pazduho

Pred britjem: britje suhe in nemastne kože daje najboljše rezultate

Če za odstranjevanje dlak uporabljate vosek gel ali kremo za britje, en dan pred tem ne nanašajte kreme na področja, kjer nameravate izvajati poseg. Izdelek se bo na kožo bolje prijel.

Nega nog

Po britju: pazite na svojo kožo

Ne izpostavljajte kože močnemu soncu takoj po odstranjevanju dlak. Tako boste preprečili draženje kože.

Majhni nasveti za odstranjevanje dlačic

 • Pogosto odstranjevanje dlačic kožo obremeni in odstrani vlago ter olja.
 • Po koncu britja je na kožo dobro nanesti zajetno količino losjona, saj ta vsebuje snovi, ki kožo pomirijo. Poleg NIVEA Sanfte Rasur losjona na primer tudi NIVEA losjon za telo Aloe & Hydration.
 • Koža je še posebej občutljiva pod pazduhami, kjer se hitro izsuši in začne srbeti. Dezodorant lahko pomaga: NIVEA Beauty Elixir DEOMILK Sensitive roll-on poskrbi, da je koža lepa, negovana in zaščitena do 48 ur. Uporabite ga lahko tudi takoj po britju
 • Vraščene dlake so neprijeten in na žalost precej pogost spremljevalec odstranjevanja dlačic. Redni piling prepreči, da bi odmrle celice zadrževale lasni mešiček in omogoči rast novih dlačic. Nasvet: NIVEA kremni piling pričara izjemno gladko kožo že medtem, ko se tuširate.