Nega ustnic: kako ohraniti ustnice zdrave

USTNICE POTREBUJEJO REDNO NEGO, DA OSTANEJO GLADKE.

Če ustnice dobro in redno negujete ter jih ohranjate navlažene, ne bodo le videti lepe in zdrave, temveč bodo takšne tudi v resnici. Poskrbite za svoje ustnice prav vsak dan.

Skrivna sestavina za gladke ustnice: balzam za ustnice

Balzam za ustnice je rešitelj za suhe ali razpokane ustnice. Ob rednem nanosu ohranja ustnice nahranjene in lepe, ob tem pa za seboj pusti prijeten občutek navlaženosti.

Štirje učinki redne uporabe balzama za ustnice

  • Nič več luščenja, saj balzam za ustnice takoj ublaži luskavost ustnic.
  • Rdečilo za ustnice se bolj gladko nanese in ustnice so videti lepše.
  • Vse razpoke hitreje izginejo, če je koža navlažena.
  • Videti boste mlajši, saj vas navlažene ustnice lahko pomladijo.

Kaj je balzam za ustnice in zakaj je tako pomemben?

Koža na ustnicah je precej tanjša in bolj občutljiva kot koža na ostalem obrazu. Zato je bolj dovzetna za učinke okoljskih dejavnikov, kot so temperatura, nizka vlažnost in drugi vplivi. Ti dejavniki naredijo ustnice suhe, luskave in razpokane, kar je lahko zelo neprijetno, ob tem pa se lahko pojavi tudi pekoč občutek.

Izbira pravega balzama, ki je primeren za vaše ustnice, in njegova uporaba večkrat dnevno, lahko preprečita suh in neprijeten občutek na ustnicah. Labello formule, ki vsebujejo karitejevo maslo in mandljevo olje, ustnice oskrbijo z intenzivno vlago in dolgotrajno nego. Dober balzam za ustnice, ki ne sme manjkati v vaši torbici, bo poskrbel, da bodo vaše ustnice navlažene ne glede na vreme, občutek suhih ali pekočih ustnic pa bo izginil. Poleg hranilnega učinka ustvarijo balzami za ustnice tudi zaščitni sloj, ki predel ustnic zavaruje pred škodljivimi učinki vplivov iz okolja.


Vse o balzamih za ustnice: kaj morate vedeti o balzamih za ustnice

Balzami za ustnice so naši dnevni spremljevalci, ki nam priskočijo na pomoč v različnih situacijah, zato je pomembno, da enkrat za vselej razčistimo, kaj se skriva za miti, ki se spletajo okoli njih.

Balzam za ustnice ni uporaben samo na ustnicah

Zaščitni faktor: zakaj je pomembna zaščita ustnic pred soncem?

Ko govorimo o zaščiti pred soncem, marsikdo niti ne pomisli na ustnice. Vendar so ustnice v resnici zelo dovzetne za poškodbe zaradi sonca, ker je koža na njih tanka in občutljiva. Poleg tega so naše ustnice čez dan izpostavljene še veliko drugim vplivom, npr. ko jemo in pijemo, zato je nujno, da zaščito pred soncem redno obnavljamo in s tem zagotovimo, da so ustnice nenehno zaščitene.

Uporabite Labello balzam za ustnice z zaščito pred soncem, kot je Labello Sun Protect ZF 30, ki ustnice ščiti in vlaži, medtem ko uživate na soncu.

Ali lahko postanemo odvisni od balzama za ustnice?

To je zgolj mit. Vaše ustnice ne morejo postati odvisne od ničesar in sestavine balzama ne izsušijo ustnic še bolj, da bi ga zato še naprej uporabljali. Če občutite prekomerno suhost, se posvetujte z zdravnikom.

Ali so razpokane ustnice nalezljive?

To je zgolj mit. Razpokane ustnice nikakor niso nalezljive in so posledica okoljskih dejavnikov, kot sta ekstremen mraz in nizka vlažnost. Eden od načinov za preprečevanje suhih ustnic je dobra nega ustnic.