Čudovite frizure – najlepše kite


PREPROSTO KOT ŠE NIKOLI DOSLEJ

Običajne kite, francoske kite ali ribja kost - spleteni lasje so lahko videti zelo klasično ali pa trendovsko. Ponujamo vam nasvete za pravo pričesko za vsako dolžino las.

Predstavljamo vam različne tehnike spletanja kit

Francoska kita - večna klasika

Gre za najverjetneje najbolj poznano in priljubljeno različico kite, pri kateri je pletenje enako kot pri običajni kiti, le da ji sproti dodajamo tanjše pramene las. Naučili vas bomo, kako lahko popolno francosko kito ustvarite tudi vi.

Najprej počešite vse lase nazaj in jih na vrhu glave razdelite v tri enakomerno debele pramene. Lase začnite spletati neposredno na glavi, tako da postavite desni pramen preko srednjega, nato levega preko srednjega in spet desnega preko srednjega. Tako boste ustvarili osnovo za vašo francosko kito.

Da bo francoska kita potekala po sredini vrha glave, zdaj iz preostanka las jemljite tanke pramene in jih vpletajte v kito vse do vratu. Kita bo še posebej lepa, če boste dodatne pramene dodajali enakomerno. Ko boste s spletanjem dosegli vrat, kito na koncu spletite na običajen način in jo spnite z elastiko. Vaši novi pričeski podarite čudovit lesk z NIVEA Diamond Gloss Care lakom za lase.


5 stvari, na katere morate biti pozorni pri uporabi laka za lase

  1. Vzemite si čas za izbiro pravega. Lak za lase mora ustrezati vašemu tipu las.
  2. Če je luknjica pršila zamašena, boste sprej nanesli neenakomerno.
  3. Zmerno! Če boste uporabili preveč spreja za lase, bodo lasje hitro delovali utrujeno.
  4. Med nanašanjem naj bo embalaža vedno v gibanju.
  5. Izogibajte se kombinaciji spreja za lase in toplotne obdelave las (likalniki in kodralniki las).

kite-NIVEA

Kot slap padajoča kita - sofisticiran šik

Oddvojite pramen las ob eni strani obraza in ga razdelite v dva enaka dela. Prekrižajte ju v smeri, stran od obraza. Vzemite nov tanek pramen las z vrha glave in pustite, da pade na vrh prekrižanih pramenov. Pri vsakem naslednjem koraku v lase vpletite nov, tanek pramen las z vrha glave in ga pustite, da pade kot slap.

To ponavljajte, dokler ne boste s pletenjem prišli na drugo stran glave. Kito učvrstite s sponko za lase. Nasvet: lase predhodno oblikujte s kodralnikom tako, da se bodo konice rahlo obrnile navznoter. Če so vaši lasje posvetljeni, po umivanju uporabite NIVEA Blonde Care balzam za lase, ki barvanim lasem povrne sijaj in mehkobo.


Frizure za kite

Nizozemska kita - nekaj posebnega

Za ta videz morate imeti lase dolge vsaj do ramen. Za začetek počešite vse lase nazaj in jih na čelu razdelite v tri enako široke pramene. Če že imate izkušnje s pletenjem kit, boste morali zdaj malce pozabiti na že naučeno, saj se pri nizozemski kiti las ne prepleta na način pramen preko pramena, temveč pramen pod pramenom.

Začnite tako, da zunanji levi pramen postavite pod sredinski pramen in nato pramen z desne strani postavite pod sredinski pramen. Nadaljujte tako, da vsakokrat dodate nekaj las z glavnega vrhnjega pramena, dokler ne zakjljučite s pletenjem pri vratu. Kito ovijte z elastiko in učvrstite z NIVEA Extra Strong lakom za lase. Nasvet: Ta kita je popolna za elegantne priložnosti.


Ribja kita

Kita v obliki ribje kosti - pravi magnet za poglede

Za to ekstravagantno kito lase počešete na eno stran in razdelite v dva enaka dela. Tanjši pramen las z zunanje strani levega dela prenesite na notranjo stran desnega dela. Pramen, ki ste ga prenesli, zdaj združite z desnim delom.

Kite za vse dolžine las

Naj so vaši lasje kratki, dolgi, ravni ali skordrani - tu boste našli prave nasvete za najlepše frizure za vaše kite
Kite za kratke frizure

Bleščeče in sijoče: da bodo kite videti še bolje!

Da bodo vaše frizure za kite videti še posebej sijoče in lepe, lase negujte z NIVEA Diamond Gloss Care šamponom, ki daje lasem diamantni sijaj in jih intenzivno neguje.

Kite za dolge lase

Če so vaši lasje dolgi, jih lahko spletete v najrazličnejše kite. Naj gre za enojno kito ali več kit, združenih v popolno speto frizuro – možnosti so skorajda neskončne. Idealna pričeska za dolge lase je klasičen venček iz kit na vrhu glave, prav tako odlično pa bo videti modna kita v obliki ribje kosti ali malce neobičajna nizozemska kita. Spete pričeske s kitami lahko delujejo zelo elegantno, spuščene, malce bolj ohlapno pletene kite pa bolj romantično in igrivo. Osnova vsem pa so lepi in negovani lasje. Preberite, kako do lepih dolgih las.

Kite za kratke lase

Tudi, če so vaši lasje kratki, obstaja precej verzij kit, ki jih lahko preizkusite. Posamezni spleteni prameni las delujejo še posebej dobro pri kratkih laseh. Običajno gre za kite, spletene tesno ob glavi, ki pritegnejo poglede. Trendovske, tesno ob glavi spletene kitke tipa »cornrows« so še posebej priljubljene v poletnih dneh. Nasvet: Tesno spletene kite delujejo elegantno, ohlapne pa bolj sproščeno.

Volumen za tanke lase

So vaši lasje tanki in ravni? Tanke kitke tipa »cornrows« se lepo podajo k vašemu tipu las. Tudi venček iz kit ali kite na vrhu glave so dobra izbira, saj lahko v njih ustvarite volumen, vaši lasje pa bodo delovali bolj gosti. Z uporabo NIVEA Diamond Volume Care pene za lase bodo lasje negovani in zaščiteni, za povrh pa jih boste lažje oblikovali. Preberite vse o negi in oblikovanju tankih las.
Kita ob strani

Spletanje kit povsem preprosto

1. korak
Čudovita pričeska s kito: nadvse enostavno!

1. korak

Oddvojite del las na zadnjem delu glave in naredite preprost vozel.
2. korak
Čudovita pričeska s kito: nadvse enostavno!

2. korak

Zavrtite ga v figo in pritrdite s sponko za lase.
3. korak
Čudovita pričeska s kito: nadvse enostavno!

3. korak

Oddvojite tanjši pramen las ob sencah in ga razdelite v dva dela.
4. korak
Čudovita pričeska s kito: nadvse enostavno!

4. korak

Zdaj spodnji pramen preprimite z drugo roko in ga ovijte okoli drugega. Ponavljajte postopek po celotni dolžini las.
5. korak
Čudovita pričeska s kito: nadvse enostavno!

5. korak

Spletene lase zavijte proti sredini glave in jih skrijte v figo, ki ste jo ustvarili na začetku. Utrdite s sponko za lase.

Nasveti za nego in oblikovanje kit

Si želite preprostih nasvetov, s katerimi bo pletenje las v kite še lažje? Seveda! Sledite nam.

Preden se lotite spletanja kit, morate lase na to pripraviti. To boste najlažje naredili z uporabo pene za oblikovanje las, kot je denimo NIVEA Volume Care pena za lase. Posamezni prameni bodo tako dobili večjo obstojnost, hkrati pa jih boste lažje vpletli v kito.

Da bo končni rezultat videti kar najbolje, morajo biti vaši lasje vsaj tako dolgi, da jih lahko spnete v majhen čopek ne da bi posamezni prameni uhajali iz njega. Po drugi strani pa so kitke tipa »cornrows«, spletene tesno ob glavi, primerne tudi za stopničasto ostrižene lase.

Ni treba, da je popolno! Sprostite se. Frizure za kite z ohlapnimi, igrivimi kitami so ta hip nadvse priljubljene.

Da bo vaše delo čim dlje videti kar najbolje, pa ne pozabite frizure utrditi z lakom za lase. Za ves dan obstojno pričesko preizkusite NIVEA Mega Strong lak za lase.

Preberite več o kitah za vsak tip las.

NIVEA izdelki za najlepše kite