Odkrijte NIVEA svet

Iščem informacije ali izdelke za

Družbena zaveza znamke NIVEA

Družbena zaveza

Skrbimo za družine

Družine že več kot 100 let zaupajo našim izdelkom, da kar najbolje poskrbijo za kožo.

NIVEA skrbi za družino

Družine že več kot 100 let zaupajo našim izdelkom, saj kar najbolje poskrbijo za kožo. V tem času je NIVEA postala pravi družinski član v domovih po vsem svetu. Skrb za družine, in ne samo za njihovo kožo, je za nas nekaj povsem naravnega.

NIVEA si prizadeva, da podpre družine in tako okrepi okolje, v katerem se razvijata občutek za odgovornost in pripadnost. Ker so družine odraz družbe, spodbujanje teh vrednot krepi posameznike, lokalne skupnosti in družbo v najširšem pomenu.

NIVEA podpira trajnostne družinske projekte na specifičnih področjih, ki odražajo družbeno pomembne zadeve po vsem svetu. To podporo omogoča sodelovanje z lokalnimi partnerji in aktivna osebna predanost naših zaposlenih.

V Sloveniji se osredotočamo na omogočanje izobrazbe otrokom iz socialno šibkejših družin, za katere smo ustanovili poseben Učni sklad NIVEA. Prav tako pa naše najmlajše v prazničnih prednovoletnih dneh razveselimo z uporabnimi darili. Tako v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine Slovenije ne pomagamo le otrokom, temveč tudi njihovim staršem, ki so se znašli v finančni stiski.

Predanost znamke NIVEA družinam je del Beiersdorfovega družbenega cilja za leto 2020: doseči milijon družin in izboljšati njihovo življenje. Za več podrobnosti obiščite stran Our Commitment Report.


PODARITE NAM MODRO SRCE

NIVEA je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že dvanajsto leto zapored otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših okolij odprla okno v svet izobrazbe. Akcija, ki se je pričela 29. januarja 2018 je v štirih tednih zaokrožila po Sloveniji in se 27. februarja končala s prispevkom v Učni sklad NIVEA v višini 20.000 €. Akcijo so podprli znani slovenski ambasadorji: Saša Dončič, Matic Rebec, Dejan Zavec, Rok Perko in Primož Kozmus, ki so s svojimi zgodbami o vztrajnosti, uspehu in ljubezni do športa navdihovali otroke in jih spodbujali k izdelovanju modrih src.

Učni sklad NIVEA

Učni sklad NIVEA je ustanovilo podjetje Beiersdorf d.o.o. v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije leta 2006, ko se je prvič odvila dobrodelna akcija v pomoč otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin. Sredstva dobrodelne akcije NIVEA Podarite nam modro srce so v celoti namenjena Učemu skladu NIVEA. Štipendiranci so izbrani po sklepu Komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte pri ZPMS. V 10. letih je štipendijo iz Učnega sklada NIVEA prejemalo 83 štipendistov. Od leta 2006 do 2018 je Nivea financirala 97 štipendistov, trenutno štipendijo prejema 16 otrok.

Trije dobri botri

NIVEA prav posebno skrb namenja družini. Zato smo zaposleni v podjetju Beiersdorf leta 2013 pričeli z akcijo, v kateri poskušamo praznično vzdušje pričarati tudi otrokom iz socialno ogroženih družin. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se že peto leto po vrsti trudimo izpolniti otroške božične želje. Vsak zaposleni je prejel pismo z eno ali več željami in s pomočjo prijateljev ter družinskih članov smo pripravili kar 50 daril, ki bodo polepšala praznike otrokom, ki bi sicer zaman čakali na darilo pod smrečico.