Pravilnega čiščenja obraza se je treba naučiti

Prvo pravilo: tudi če ne uporabljate ličil, morate svoj obraz očistiti vsak večer, saj se na koži čez dan nabirajo prah, pot in odmrle kožne celice, kar lahko povzroči neprijetno draženje in madeže. Drugo pravilo: preden greste v posteljo, vedno odstranite ličila! Večerno čiščenje obraza je še posebej pomembno, saj se trepalnice lahko odlomijo in ostanki ličil povzročijo mozolje ali rdeče madeže. Za temeljito odstranjevanje maskare vam svetujemo izdelke za odstranjevanje ličil, ki so bili razviti posebej za oči, kot je denimo NIVEA odstranjevalec ličil za oči, ki nežno očisti občutljiv predel okrog oči ter poskrbi za lepe in negovane trepalnice. Odstranjevalec MicellAIR® Expert za vodoodporna ličila pa je idealen za ljubiteljice močnih ličil, saj nežno, a učinkovito odstrani tudi najodpornejšo maskaro. Ličila na vaših licih, nosu, čelu in bradi lahko zlahka odstranite tudi z NIVEA čistilnimi robčki.

Čiščenje normalne in mešane kože

Kožo na obrazu je priporočljivo dvakrat dnevno očistiti z NIVEA čistilnim mlekom ali gelom. Če imate normalno ali suho kožo, razmislite tudi o uporabi čistilnega olja za odstranjevanje ličil in čiščenje kože, z revolucionarno formulo, ki združuje učinkovitost dragocenega olja z nežnostjo čistilnega mleka. Če imate bolj mešano kožo, je za vas primeren tudi čistilni piling - ste že preizkusili rižev piling NIVEA z organskim rižem in bio sadjem? 

Čiščenje suhe in občutljive kože

Izdelki za čiščenje suhe in občutljive kože morajo biti nežni do kože, zagotoviti ji morajo dovolj vlage in je ne smejo dražiti. Odlična izbira so micelarne vode, narejene na osnovi micelarne tehnologije. Ta ličila in delce umazanije ujame in jih odstrani brez odvečnega drgnjenja. Nežno čistilno mleko je priporočljivo tudi za suho in občutljivo kožo, saj pomaga vzdrževati naravno ravnovesje v koži in učinkovito odstranjuje nepravilnosti. In, če se vam mudi? Uporabite praktične čistilne robčke.