poškodovani lasje

Učinkovita nega za poškodovane lase


ZAŠČITITE POŠKODOVANE LASE ZA DLJE ČASA

Umivanje, sušenje in oblikovanje vaših las vsakodnevno obremeni vaše lase in jih lahko poškoduje. Utrujeni in oslabljeni lasje pa še niso razlog, da bi obupali! S pravo nego in nasveti za oblikovanje bodo vaši poškodovani lasje spet kmalu zdravi.

Zaščitite svoje lase

Umivanje, sušenje in oblikovanje obremeni vaše lase in jih lahko poškoduje. Lasje postanejo razcepljeni, težje se oblikujejo in izgubijo svoj lesk. Utrujeni in oslabljeni lasje pa še niso razlog, da bi obupali!

Nasveti za nego poškodovanih las

  • Uporabite izdelek za nego las, ki je narejen posebej za potrebe vaših las. Posebni izdelki za obremenjene lase, kot so izdelki iz linije NIVEA Repair & Targeted Care z  inteligentno tehnologijo Kera Detect obnovijo lase tam, kjer je potrebno ter poskrbijo za njihovo zaščito in voljnost.
  • Razširite svojo negovalno rutino: balzam za poškodovane lase zaščiti strukturo las po umivanju in jim podari zdrav sijaj. Priporočljiva je tudi uporaba maske enkrat tedensko.
  • Privoščite si oddih od oblikovanja. Še posebej, če lase redno kodrate ali ravnate. NIVEA izdelki za oblikovanje las ne obremenijo, vročina pa jih poškoduje. Čudovite kodre lahko ustvarite tudi, če ponoči nosite navijalke.
Poškodovani lasje
Začinite življenje z drugačno pričesko! Spremenite jo lahko prav vsak dan - tako lasje ne bodo obremenjeni zaradi oblikovanja na istem mestu dan za dnem.

Poškodovani lasje, ki so videti kot slama?

Lasje postanejo poškodovani zaradi zunanjih vplivov: barvanje, barvanje pramenov, kodranje ter izpostavljenost kloru in soncu lahko obremenijo vaše lase. Konice dolgih las so stare 2 - 4 leta in so preživele že marsikaj. Zato potrebujete bogate balzame in maske, ki vašim lasem povrnejo vlago. Odkrijte več o pravi negi za poškodovane lase.

Kako prepoznamo poškodovane lase? 

Poškodovane lase lahko občutite: zdravi lasje so bolj mehki in svilnati, poškodovani lasje pa na otip delujejo grobi in brez moči.

Pojdite s prsti skozi mokre ali suhe lase in če boste pri tem začutili več odpora, kot ponavadi, so vaši lasje poškodovani. Z njimi bodite zato nežni in previdni, še posebej kadar so mokri. Razčešite mokre pramene s širokim glavnikom in vedno uporabite balzam, da boste tako lase razčesali lažje. 

Vedno zaščitite svoje lase med sušenjem: sušilec držite na varni razdalji in ne vlečite krtače skozi lase. Bolje je uporabiti krtačo za česanje in lase sušiti med rahlim krtačenjem. Vedno sušite proti konicam, da se plasti las lahko zaprejo.


Imejte visoke cilje: frizure za poškodovane lase

Obremenjenim lasem ponavadi niso svilnati in izgubijo svoj sijaj - speta frizura je prava rešitev, ki vas reši takrat, ko lasje pač ne stojijo, kot bi morali. Hkrati pa vašim lasem privoščijo počitek od oblikovanja s kodralniki in likalniki za lase, zaradi katerih so vaši lasje preobremenjeni po celi dolžini.

Nasveti za oblikovanje za poškodovane lase

  • Če želite svoje lase splesti v kito, ne uporabite elastik za lase slabe kakovosti. Te lahko poškodujejo strukturo las in povzročijo razcepljene konice. Uporabite elastike, ki so videti kot spirala ali starinski kabel telefonske slušalke in jih nežno ovijte okoli las. Nasvet: ko takšno elastiko odstranite, se komaj opazi, na katerem mestu v laseh je bila.
  • Ne stisnite elastike premočno in tako zaščitite svoje lasišče in lase.
  • Majhna kapljica olja na suhe ali mokre lase jih bo zgladila. Naravna olja kot so mandljevo olje ali kokosovo olje so prav tako dobra, kot posebna olja, ki jih dobite v drogerijah.
Poškodovani lasje
Čudovite pričeske za poškodovane lase
Spete frizure so še posebej uporabne takrat, ko nimate sveže umitih las. Las vam tako ni treba preveč obremeniti z izdelki za oblikovanje da bi bila vaša frizura videti lepo oblikovana in elegantna.
Čudovite pričeske za poškodovane lase

Spletite ohlapno kito in vaša frizura je tu - brez uporabe vročine in izdelkov za oblikovanje las. So vaši lasje tanki? Za vas smo pripravili nasvete za nego tankih las.