Poslovite se od madežev na oblačilih

SONČNE KREME, KI ŠČITIJO KOŽO IN OBLAČILA

NIVEA Sun Protect & Moisture kreme za sončenje z novo formulo, ki poskrbi, da bodo vaša oblačila brez madežev.

Težave z madeži zaradi krem za sončenje?

Odkrijte, zakaj se pri uporabi večine sončnih krem pojavijo madeži na oblačilih.

Ali madeže na oblačilih povzročajo vsa sredstva za zaščito pred soncem?

Madeže na oblačilih lahko povzročijo tako spreji, losjoni kot tudi kreme za sončenje z organskimi UV-filtri. Pogosto madeži po pranju ob stiku z vodnim kamnom ali belilnim sredstvom postanejo le še bolj trdovratni.

Zakaj se pojavijo madeži na oblačilih?

Se je tudi vam že zgodilo, da ste pri nanašanju kreme za sončenje umazali še oblačila ali kopalke? Težava nastane, ko se nato na tistem mestu po prvem pranju pojavi rumenkast ali oranžen madež. Pri tem so zaradi kemične strukture tkanine najbolj občutljiva prav celulozna vlakna kot so bombaž, lan in viskoza. 
Večina krem za zaščito pred soncem vsebuje posebne UV-filtre, ki so zaradi svoje sposobnosti vpijanja rumene barve. Filtri za boljšo vpojnost tako reagirajo z vlakni posameznih oblačil in rezultat so madeži na vaših oblačilih.
Takšne madeže je pogosto težko odstraniti s pranjem. Poleg tega pa določeni UV-filtri ob pranju pridejo v stik z bakrom in železom v vodi, kar naredi madeže le še bolj vidne.

Revolucija v zaščiti pred soncem: konec madežev na oblačilih

NIVEA je razvila poseben inovativen kompleks za zaščito oblačil pred madeži, ki omogoča, da se madeži na oblačilih lažje izperejo.

Prva zaščita pred soncem, ki zaščiti kožo in oblačila

NIVEA Sun Protect & Moisture ima sedaj novo, inovativno formulo za zaščito oblačil pred madeži, ki prične delovati med pranjem in pomaga, da se madeži, ki jih povzročajo UV-filtri, lažje izperejo.

Formula je sestavljena iz dveh sestavin: kompleksnega agenta in t. i. sredstva proti ponovnemu posedanju. Kompleksno sredstvo deluje kot nekakšen magnet, saj ujame težke kovine, ki jih vsebuje voda v pralnem stroju, tako da madeži na oblačilih ne bi postali še bolj trdovratni. Medtem ko sredstvo proti ponovnemu posedanju omogoča, da se madeži UV-filtrov lažje izperejo.

Ali zaščita pred madeži vpliva na zaščito pred soncem?

Ne. Zaščita pred madeži začne delovati šele med pranjem in vpliva le na oblačila. Zaščita pred soncem ter zaščitni faktor tako ostaneta enaka in ne vplivata na kožo, vi pa lahko brez skrbi še naprej uživate na soncu z zanesljivo NIVEA zaščito pred UV žarki.

6 prednosti nove NIVEA Sun Protect & Moisture formule

  • Madeži na oblačilih se lažje izperejo.
  • Madeži so v primerjavi s prejšnjimi formulami z novo linijo NIVEA Protect & Moisture sedaj bistveno manj vidni, in to kar za  39 %!
  • Pred trdovratnimi madeži sončnih krem so varna celo vaša najbolj občutljiva oblačila.
  • Nova formula ne spremeni UV zaščite pred soncem.
  • Zaščita pred madeži ne vpliva na vodoodopornost kreme za sončenje.
  • Dermatološko je potrjeno, da koža izdelek dobro prenaša.
brez-madežev-sončnih-krem-NIVEA

Kaj pravijo naši uporabniki?

Novo linijo za sončenje je preizkusilo 300 dopustnikov na plaži na Kanarskih otokih. Kar 93 % uporabnikov je potrdilo, da so nove kreme za sončenje z zaščito za oblačila več kot izpolnile njihova pričakovanja.

Kako smo dokazali delovanje formule za zaščito pred madeži?

5 let, 10000 ur, 150 različnih sestavin, 2500 laboratorijskih preizkusov in kar 1000 opranih kosov oblačil - vse to, da bi ustvarili kremo za sončenje z zaščito pred soncem in zaščito pred madeži. Poleg tega so nam na pomoč pri raziskavah priskočili tudi znanstveniki z Inštituta Hohenstein, ki ima poseben laboratorij za raziskave na oblačilih, kjer so oprali še dodatnih 200 kosov oblačil.

Med testiranjem smo izdelke nanesli na različne tkanine, nato pa jih oprali v najtežjih možnih pogojih in z različnimi kakovostmi vode. Z analizo madežev smo nato iskali, katere so tiste prave sestavine, s katerimi se bodo vaši madeži lažje izprali iz oblačil.

Z rezultati  široke raziskave smo bili zelo zadovoljni, saj so pokazali, kako učinkovita je nova formula,  madeži so se namreč izprali kljub težkim pralnim pogojem.

Kako lahko pralne navade vplivajo na madeže na oblačilih?

Ali pravilno odstranjujete madeže z oblačil?

Madeže na oblačilih, ki jih povzročajo UV-filtri krem za sončenje pogosto ne čistimo pravilno. V želji, da bi odstranili trdovratne madeže, pogosto uporabljamo belilna sredstva in oblačila peremo pri visokih temperaturah, kar pa madeže naredi le še bolj vidne. Priporočamo, da na splošno pri pranju oblačil ne uporabljate belilnih sredstev ali detergentov v prašku. Da bi z oblačil odstranili madeže sredstev za zaščito pred soncem, priporočamo predpranje tkanine brez praška pri 30 stopinjah, nato pa še običajno pranje s tekočim pralnim sredstvom prav tako pri 30 stopinj celzija.

sand

NIVEA nasveti za POPOLNO POLETJE

Preden odhitite na plažo, preberite naše nasvete za zaščito vaše kože pred soncem in oblačil pred nadležnimi rumenimi madeži.

Odkrijte NIVEA Sun novost

Na soncu je zaščita pred UV-žarki seveda na prvem mestu, vendar to še ne pomeni, da morajo biti vaša oblačila uničena zaradi rumenih madežev sončne kreme.

Pravilno negujte svoja poletna oblačila

Da bo poletje še bolj lahkotno, smo za vas pripravili namige strokovnjakinje za zaščito in nego poletnih oblačil. Za povrh pa sledite še odličnim nasvetom za stajling!