Krema za sončenje za dojenčke

Naša najboljša sončna krema za dojenčke

POLETJE IN ZAŠČITA: PRAVA KREMA ZA SONČENJE ZA DOJENČKE

Koža dojenčkov je izjemno občutljiva. Otroka lahko zaščitite pred posledicami škodljivih UV-žarkov. Krema za sončenje za dojenčke NIVEA Baby vašim najmlajšim nudi učinkovito zaščito pred soncem.

Otroci ljubijo sonce – kaj pa ustrezna sončna krema za dojenčke?

Neposredni sončni žarki so izjemno tvegani za dojenčkovo mlado, občutljivo kožo: naravna zaščita pred soncem pri koži majhnih otrok še ni povsem razvita. Če je le mogoče, morajo biti dojenčki med zadrževanjem na prostem popolnoma oblečeni. Za zaščito pred škodljivimi UV-žarki v tem nežnem obdobju izberite sončno kremo za dojenčke za kar najboljšo zaščito občutljive kože. Ne pozabite, da kožo lahko poškodujejo tudi posredni sončni žarki. In ni samo otroška koža tista, ki je še vedno zelo občutljiva – tudi otrokove oči potrebujejo zanesljivo UV zaščito pred sevanjem. Zato mu priskrbite primerna sončna očala.

Zaščita dojenčkov

Krema za sončenje za dojenčke - kdaj lahko zaščitim svojega dojenčka?

Z NIVEA Baby SUN kremo za zaščito pred soncem lahko zaščitite dojenčke že od 3. meseca dalje. Vendar dermatologi svetujejo, da dojenčkov in malčkov do tretjega leta nikoli ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi za dolgo časa.

Zaščita otroške kože pred soncem je lahko preprosta

  • Vedno pri roki: NIVEA krema za sončenje za dojenčke z ZF 50+.
  • Obraz in telo malčka večkrat na dan namažite s sončno kremo za dojenčke.
  • Ohranite otrokovo glavico hladno, tako da mu nadenete klobuček ali kapo s ščitom za vrat.

Zaščita na soncu

Krema za sončenje za dojenčke in zaščitni faktor

Ko gre za izdelke NIVEA Baby, vedno izberite zaščitni faktor 50+. Ker naravna zaščita pred soncem pri otrocih še ni povsem razvita, velja, da se koža na splošno lahko zaščiti za približno 5 minut, preden pride do poškodb. Sončna krema za dojenčke lahko podaljša ta čas zaščite. Otroci morajo uporabljati kreme za sončenje za otroke z zaščitnim faktorjem najmanj 30. Tako se podaljša čas njihove zaščite na približno dve uri in pol. Idealni pa so seveda zaščitni faktorji 50+. Preberite več o pravilni izbiri višine zaščitnega faktorja.
Mazanje dojenčka
Sončna krema za dojenčke se nanaša večkrat na dan, saj je otrokova koža premlada, da bi se sama za dlje časa zaščitila pred sončnimi žarki. Pomembno: obnavljanje nanosa sončne kreme za dojenčke ali otroke, ne podaljša zaščite pred soncem, temveč zgolj ohranja njeno obstoječo raven.

KER JE LE NAJBOLJŠE DOVOLJ DOBRO ZA NAŠE OTROKE

Še vedno iščete primerno zaščito za svoje najmlajše? Našli ste jo!

Popolna zaščita pred soncem za vaše najmlajše

NIVEA Baby Sun krema za zaščito pred soncem za dojenčke in izdelki NIVEA Sun Kids zagotavljajo zanesljivo zaščito in nego občutljive otroške kože. Poleg tega so vsi izdelki vodoodporni in na voljo v različno velikih embalažah. Ste vedeli, da NIVEA Sun izdelki zagotavljajo vsaj 50 % zaščito po celo dveh urah plavanja? Za popolno poletno zabavo, za vso družino.