Spoštljiv odnos do živali

Spoštljiv odnos do živali

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

SPOŠTLJIV ODNOS DO ŽIVALI

NIVEA verjame, da je del skrbi za planet tudi spoštljiv odnos do živali, s katerimi si ga delimo. Medtem ko so v to prepričani mnogi ljudje, pa je še vedno veliko negotovosti glede nalepk in vprašanja, kaj pomeni nega kože brez mučenja živali. Pri znamki NIVEA želimo biti transparentni glede tega, kako skrbimo za dobrobit živali: imamo jasno stališče proti testiranju na živalih in ponujamo širok izbor veganskih izdelkov za nego kože, ki so 100-odstotno brez sestavin živalskega izvora. Prizadevamo si tudi zaščititi ekosisteme s posebej visoko in edinstveno biološko raznolikostjo.

Stališče znamke NIVEA glede testiranja na živalih

Pri znamki NIVEA smo prepričani, da je za dokazovanje, kako učinkoviti so naši kozmetični izdelki na vaši koži in kako jih slednja prenaša, testiranje na živalih povsem nepotrebno. Z več kot 35 leti izkušenj smo med vodilnimi svetovnimi podjetji v razvoju in uporabi alternativnih testnih metod. Leta 1992 so naši raziskovalci kože razvili enega izmed prvih uradno potrjenih testov na svetu, ki ni vključeval testiranja na živalih.

NIVEA želi odpraviti testiranje na živalih za kozmetične izdelke po vsem svetu. Zato podpiramo različne mednarodne delovne skupine, na primer tako, da delimo svoja znanstvena spoznanja. Želimo tudi prepričati oblasti na Kitajskem in v drugih delih sveta, ki za določene kozmetične izdelke še vedno zahtevajo testiranje na živalih, da je to nepotrebno, in jih spodbujamo, da uradno sprejmejo alternative testiranja na živalih.

 
Spoštujemo živali

Zakaj NIVEA ne oglašuje s trditvijo »brez testiranja na živalih« ali »nega kože brez mučenja živali«?

Testiranje kozmetike na živalih je v EU prepovedano že od leta 2004, vseh sestavin v teh izdelkih pa od leta 2013. NIVEA pozdravlja in se zavzeto drži tega mejnika, ki vodi proti bolj etični negi kože. V tem pogledu so vsi kozmetični izdelki, ki so na voljo v EU, »brez testiranja na živalih«. Vendar pa oglaševanje pravnega dejstva ne odseva cilja znamke NIVEA, ki je poštena in transparentna komunikacija.

aloe

Kaj je veganska kozmetika?

Izraz »veganska kozmetika« se nanaša na izdelke za nego kože, ličila in toaletne potrebščine, kot so izdelki za umivanje telesa in obraza, ki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. Obstaja veliko sestavin, ki so izdelane iz snovi, ki jih proizvedejo živali, na primer čebelji vosek, med ali mleko. Če se pridobivajo odgovorno, so te sestavine obnovljive rešitve, ki niso le nežne do vaše kože, temveč tudi do živali, ki so jih proizvedle.
Obenem so nekatere sestavine lahko narejene iz stranskih produktov v živinoreji, katere namen je proizvodnja hrane. V tem okviru številne potrošnike skrbi ravnanje z živalmi.

Obstajajo tudi okoljski problemi, na primer krčenje gozdov za pridobivanje večjih površin za pašnike. Ker intenzivna živinoreja bistveno prispeva k podnebnim spremembam, NIVEA te skrbi jemlje resno.

Sestavine živalskega izvora za mnoge ne odražajo vrednot življenja v harmoniji z živalmi. Zato iščejo alternative, kot so veganski negovalni izdelki in izdelki za nego kože na osnovi rastlin.

Kako NIVEA prispeva k zaščiti biološke raznolikosti?

NIVEA meni, da smo odgovorni za zaščito svojega čudovitega planeta, saj ni le naš dom, ampak tudi dom milijonov živalskih vrst, ki so odvisne od uravnoteženih ekosistemov, kot so gozdovi, reke in savane.

Poleg tega, da naše sestavine na osnovi rastlin pridobivamo v harmoniji z naravo, si tudi naše matično podjetje Beiersdorf prizadeva zaščititi ekosisteme s posebej visoko in edinstveno biodiverziteto.

Naša prva iniciativa za ekosistem je na otoku Borneo v Maleziji. Z lokalnimi partnerji sodelujemo pri zaščiti življenjskega prostora živali in rastlin v Tabinu, saj je to območje dom številnih redkih vrst. Naš cilj za naslednjih pet let je stabilizirati populacije ogroženih vrst, kot sta redki pritlikavi slon in orangutan.

Zato bomo še naprej spodbujali proizvodnjo trajnostnega palmovega olja in se borili proti krčenju gozdov. Do leta 2025 bodo vsi kmetje, ki pridobivajo palmovo olje, in skupno 20.000 hektarov zemljišč v tej regiji certificiranih v skladu z mednarodno priznanim standardom RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnostnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli vseh odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacijenam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.