naturally derived organic skin care ingredients

Organske sestavine naravnega izvora

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

natural skin care ingredients

Kaj so sestavine naravnega izvora?

Sestavine naravnega izvora ali naravno pridobljene sestavine so izdelane iz materialov, ki prihajajo iz narave. Lahko so pridobljene iz rastlin, tj. korenin, zelišč in cvetov, ali mineralov oziroma so živalski stranski produkti. Nekatere izmed njih so precej znane, takšna je na primer aloja. Druge pa vas utegnejo presenetiti, denimo benzil alkohol, naravni konzervans, ki ga tvorijo nekatere rastline.

Naravni materiali so dodatno obdelani, zato govorimo o naravno »pridobljenih« sestavinah ali sestavinah »naravnega izvora«. Te sestavine ohranijo več kot polovico svoje molekulske strukture ali naravnega stanja tudi po obdelavi.

Ker prehajamo na obnovljive materiale in se oddaljujemo od gospodarstva, ki temelji na fosilnih gorivih, je naš cilj povečati količino naravno pridobljenih sestavin za nego kože v formulah naših izdelkov. Obenem skrbno ocenjujemo njihovo učinkovitost pri negi kože, pa tudi njihov vpliv na okolje.

ORGANSKE SESTAVINE ZA NEGO KOŽE, KI SO NARAVNEGA IZVORA

Veliko je razlogov, da ljudje izberejo določene izdelke za nego kože. Nekateri se morda odločijo za bolj ekološke negovalne izdelke iz etičnih razlogov, drugi se želijo izogniti sintetičnim sestavinam, medtem ko tretji verjamejo samo v moč narave. Ne glede na razlog in potrebe vaše kože – za vas imamo pravi izdelek.

Izdelki za nego kože in njihove sestavine so lahko izdelani iz surovin, ki prihajajo iz različnih virov. Naj so ti viri sintetični ali naravni, od znamke NIVEA lahko pričakujete, da bo zagotovila izjemne izdelke za nego kože, ki so varni za uporabo, obenem pa upoštevajo okoljske vidike.

Verjamemo tudi, da morajo vsi imeti možnost preizkusiti izdelke iz najrazličnejših virov, da najdejo formule, ki ustrezajo njihovemu tipu kože ter odražajo njihove vrednote in želje. Zelo pozorni smo na to, kako naše sestavine vplivajo na okolje, naj gre za odtis CO2 pri pridobivanju surovin ali poznejši vpliv na zemljo in morsko okolje.

Izdelki NIVEA s sestavinami naravnega izvora

Odkrijte linijo NIVEA Naturally Good. Vsi izdelki vsebujejo od 95 do 99 odstotkov sestavin naravnega izvora.

Ali so organski izdelki boljši za okolje?

Sestavine na rastlinski osnovi iz ekološkega kmetijstva so rezultat pridelave, ki je v ravnovesju z naravnimi procesi, uporaba sintetičnih snovi pa je omejena. Zato v naši liniji Naturally Good uporabljamo veliko različnih organskih sestavin. 
Izdelki so skrbno ustvarjeni z organskimi sestavinami, kot so kamilica, arganovo olje, aloja, avokadovo olje, kakavovo maslo in zeleni čaj:

  • Organska kamilica: nežna do občutljive kože, deluje proti zgodnjim znakom staranja in spodbuja sijaj kože.
  • Organsko arganovo olje: globinsko navlaži suho kožo, izboljša prožnost kože in uravnava tvorbo sebuma.
  • Organska aloja: bogata z vitamini in antioksidanti, znana po hladilnih lastnostih, ki ublažijo sončne opekline, vlaži suho kožo in preprečuje zgodnje znake staranja.
  • Organski zeleni čaj: močan antioksidant s protivnetnimi lastnostmi, ki zdravi akne, zmanjša rdečino in razdraženost ter poskrbi za sijočo kožo.

One Skin. One Planet. One Care.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli vseh odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacijenam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.