VSE, KAR MORATE VEDETI O HIPERPIGMENTACIJI

Ste opazili majhne temne madeže na koži? Bi vas moralo skrbeti? Ne. V nadaljevanju preberite, zakaj nastanejo pigmentne spremembe na koži, sledite nasvetom, kako jih preprečiti in odkrijte, kaj lahko storite, če je hiperpigmentacija že vidna.

KAJ JE HIPERPIGMENTACIJA?

Hiperpigmentacija pomeni neškodljive spremembe na koži, ki se kažejo v obliki neenakomernih temnih madežev ali peg, ki so posledica povečane tvorbe melanina.

KAJ JE MELANIN?

Melanin je naravni pigment, ki nastaja v koži in daje barvo ne le naši koži, temveč tudi lasem in očem. Če pride do motnje v njegovi tvorbi in prične koža tvoriti prevelike količine melanina, se pojavijo pigmentni madeži oz. hiperpigmentacija.

Hiperpigmentacija se običajno pojavlja na delih telesa, ki so najbolj izpostavljeni sončnim žarkom – na obrazu in rokah.

pigmentacijski madež

NAJPOGOSTJEŠI VZROKI ZA HIPERPIGMENTACIJO:

ženska s hiperpigmentacijo
  • Prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom – temne madeže na koži, ki so nastali na ta način, imenujemo tudi sončne pege. Od sonca zagorela polt je lahko privlačna, a tako kot pri drugih stvareh v življenju, tudi s sončenjem ne smemo pretiravati. Pomembno je, da poznate svoj tip kože in skladno z njim izberete izdelke z ustreznim zaščitnim faktorjem.
  • Akne in brazgotine – morda o njih še niste razmišljali na tak način, a so vse nepravilnosti na koži, ki nastanejo po celjenju aken ali brazgotin pravzaprav pigmentni madeži. Da bi preprečili njihov nastanek, je potrebno upoštevati nasvete strokovnjakov in biti še posebej previden ob vnetjih in drugih aktivnih procesih na površini kože.
  • Nezdrav način življenja – slabe življenjske navade se prej ali slej pokažejo na naši koži. Včasih mine več let preden so vidne neželene posledice, včasih pa so opazne že veliko prej. Temu vzroku za nastanek hiperpigmentacije se najlažje izognemo. S prenehanjem kajenja, z zmanjšanjem vnosa sladkorja in mastne hrane boste naredili veliko dobrega za svoje zdravje, obenem pa vam bo hvaležna tudi vaša koža.
  • Staranje in genetika – gre za dva vzroka, na katera je težko vplivati, glede na to, da genetike ne izbiramo sami, staranje pa je naraven proces, ki nas vse čaka. Kar lahko storimo je, da staranje kože upočasnimo in s pametnimi odločitvami v mladosti poskrbimo za lepši videz v zreli dobi.
  • Nosečnost in menopavza – hormonske spremembe pogosto lahko privedejo do pretirane proizvodnje melanina. Poleg nosečnosti in menopavze je lahko vzrok za hiperpigmentacijo tudi jemanje kontracepcijskih sredstev. To vrsto hiperpigmentacije imenujemo melazma in se večinoma pojavi na čelu, licih in nad zgornjo ustnico.
pigmentacijski madeži

KAKO PREPREČITI NASTANEK HIPERPIGMENTACIJE?

  1. V vročih in sončnih dneh zaščitite glavo, obraz in dekolte s pokrivalom.
  2. Redno uporabljajte izdelke za zaščito pred soncem s primernim zaščitnim faktorjem.
  3. V svoj vsakdan vnesite zdrave življenjske navade.
  4. Uporabljate kozmetične in negovalne izdelke, ki preprečujejo oz. blažijo prezgodnje znake staranja in temne madeže na koži.
KAJ PA, ČE SO TEMNI MADEŽI ŽE VIDNI?

ALI OBSTAJA REŠITEV ZA HIPERPIGMENTACIJO?

Po intenzivnih desetletnih raziskavah so NIVEA znanstveniki prišli do odgovora na to vprašanje. Pri ugotavljanju, katera sestavina najbolje deluje na hiperpigmentacijo kože, so namreč testirali več kot 50.000 aktivnih sestavin! Odkrili so revolucionarno sestavino za tretma pigmentnih madežev LUMINOUS630®. Ta dokazano dvojno deluje na pigmentne madeže, ki jih povzročajo UV-žarki, staranje in hormonske spremembe med nosečnostjo ali menopavzo. Kako? Tako, da posvetli pigmentne madeže, z redno uporabo pa uravnava tvorbo melanina in preprečuje nastanek novih.

NAPREDNI SERUM NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 PROTI PIGMENTNIM MADEŽEM

Rešitev proti madežem, ki so nastali kot posledica hormonskih sprememb, je napredni serum NIVEA Cellular Luminous proti pigmentnim madežem. Poleg sestavine LUMINOUS630® vsebuje dvojno količino hialuronske kisline za bolj napeto in navlaženo kožo.

SERUM NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 PROTI MADEŽEM OD AKEN

Preizkusite trojno delovanje inovativnega seruma NIVEA Cellular Luminous proti madežem od aken, ki že po 2 tednih uporabe zmanjša opaznost madežev. Njegova nežna formula gladi in matira kožo. Za enakomernejšo, čvstejšo in sijočo kožo.

SERUM NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 ANTI-AGE PROTI STAROSTNIM PEGAM

Odkrijte inovativno nego proti starostnim pegam na zreli koži obraza – serum NIVEA Cellular Luminous Anti-age, ki zmanjšuje starostne pege, ki so nastajale 10 let, z vidnimi rezultati že po 2 tednih.


ocena izdelka

SERUM NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Serum vsebuje revolucionarno sestavino LUMINOUS630® v najvišji koncentraciji in jo združuje z vitaminom E ter hialuronsko kislino. Za bolj enakomerno polt in sijočo kožo že v 4 tednih! Lahka tekstura seruma se hitro vpije v kožo, je nežna do kože in primerna za vse tipe kože, tudi občutljivo.

DNEVNI FLUID NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Dnevni fluid zaustavlja dodatno temnenje obstoječih pigmentnih madežev in preprečuje njihovo ponovno nastajanje. Z zaščitnim faktorjem 50 ščiti kožo pred soncem in fotostaranjem, njegova bogata formula pa kožo globinsko vlaži. Za mat učinek, brez kakršnih koli mastnih sledi.

PREIZKUSITE VSE IZDELKE NIVEA LUMINOUS

DNEVNI FLUID NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Bogata učinkovita formula dnevnega fluida NIVEA Cellular Luminous zaustavlja dodatno temnenje obstoječih pigmentnih madežev in preprečuje njihovo ponovno nastajanje, medtem ko kožo globinsko vlaži. Zaščitni faktor 50  ščiti kožo pred soncem in fotostaranjem.

NIVEA Cellular Luminous nočna krema

NOČNA KREMA NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Privoščite svojemu obrazu, vratu in dekolteju nov začetek z obnovitveno nočno kremo NIVEA Cellular LUMINOUS630 proti pigmentnim madežem. Medtem ko vi spite, formula s hialuronsko kislino aktivira celice, regenerira in okrepi kožo.
NIVEA Cellular Luminous dnevni fluid

TONIRANI FLUID NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Izpopolnite svojo dnevno rutino in v svojo lepotno nego vnesite kanček barve s toniranim fluidom NIVEA Cellular LUMINOUS630. Njegovo inovativno dvojno delovanje poskrbi za nežno prekrivnost, obenem pa deluje proti obstoječim pigmentnim madežem.
NIVEA Cellular Luminous krema proti podočnjakom

KREMA PROTI PODOČNJAKOM NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Za spočito in sijočo kožo okoli oči uporabite kremo proti podočnjakom NIVEA Cellular LUMINOUS630. Njena inovativna formula z LUMINOUS630®, hialuronsko kislino in poživljajočim kofeinom učinkovito blaži tri glavne vzroke nastanka temnih kolobarjev pod očmi.

NIVEA Cellular Luminous krema za roke

KREMA ZA ROKE LUMINOUS630 ANTISPOT

Negovalna formula kreme za roke Luminous630, obogatena s z izjemno učinkovito patentirano sestavino proti pigmentnim madežem LUMINOUS630® in hialuronsko kislino zmanjša videz starostnih peg in poskrbi za navlaženo kožo do 24 ur.