Kako odpraviti strije?

ZNEBITE SE STRIJ Z NAŠIMI NASVETI IN IZDELKI

Spoznajte, kaj povzroča nastanek strij in kako lahko pripomorete k njihovem zmanjšanju. Preberite naše nasvete in bodite samozavestne v svoji koži!

Kaj so pravzaprav strije in KAKO NASTANEJO?

Preden vam zaupamo, kako se jih znebiti, odgovarjamo na vprašanji, kaj strije so in kako nastanejo.

Kaj so strije?

Strije so zelo pogost pojav na koži. Večina žensk jih bo zagotovo opazila v določenem obdobju življenja. Običajno se pojavijo kot posledica hitrega raztezanja kože: v puberteti, med nosečnostjo ali zaradi nenadnega povečanja telesne teže. In kje se pojavijo? Predvsem na področjih, kjer se koža najbolj razteza in širi - na ramenih, nadlakteh, prsnemu košu, trebuhu, bokih, zadnjici in stegnih.

Najbrž ste že opazili, da so strije sprva vijolične barve in vodoravne oblike, kasneje pa postanejo bele. Najpogosteje se pojavijo vzporedno ena z drugo. Med sabo se lahko precej razlikujejo po velikosti in širini - od nekaj pa vse do približno 20 centimetrov. Strije na otip delujejo kot vdolbine na koži in imajo v primerjavi s preostalo kožo bolj grobo teksturo. A brez skrbi, poznamo skrivnost za učinkovit boj proti strijam!

Strije niso nevarne

Čeprav so strije v nekaterih primerih videti neprijetno, ne pozabite, da gre le za naraven odziv kože na raztezanje. Če vas strije motijo,priporočamo, da poskrbite za pravilno nego in hidracijo kože.

Kako strije nastanejo?

Strije so odziv kože na nenadno raztezanje. Pojavijo se ob poškodbi srednje plasti kože, ko ta zaradi razpada kolagena ni več dovolj elastična. To pojasni tudi začetno barvo strij, ki je vijolična, saj so zaradi poškodovane plasti kože vidne podkožne žile. Večina žensk opazi pojav strij med nosečnostjo ali puberteto.


Strije v nosečnosti

Strije v nosečnosti so povsem običajen pojav. Kar 80 % bodočih mamic se sooči s strijami, najpogosteje v zadnjem trimesečju. Hormoni v nosečnosti zmehčajo raztegljiva tkiva v medenici, ki med seboj povezujejo kosti in tako olajšajo porod. Ravno ti hormoni pa vplivajo tudi na zmehčanje kožnih vlaken, kar povzroči strije.

Kdo ima običajno strije?

  • Ženske,
  • nosečnice,
  • mladi v puberteti,
  • ljudje s prekomerno telesno težo,
  • ljudje, ki v kratkem času pridobijo ali izgubijo večjo težo.


Kako se znebiti strij?

Če želite izvedeti, kako se rešiti strij, nadaljujte z branjem - skrivnost se skriva v spremembi življenjskega sloga in ustrezni preventivni negi kože z NIVEA izdelki.

Katere izdelke naj uporabljam?

Čeprav so strije nekaj povsem naravnega in jih moramo vzeti kot del našega življenja, to nikakor ne pomeni, da za njih ne obstaja rešitev. Njihovo izrazitost lahko ublažite s pomočjo kakovostnih izdelkov za nego, ki koži vračajo elastičnost. Naš predlog? Univerzalna krema NIVEA! Ena izmed najbolj priljubljenih krem se lahko pohvali z edinstveno formulo, ki zaradi bogate teksture koži vrača elastičnost in ji zagotavlja globinsko nego. Redno jo vmasirajte na predele, ki so nagnjeni k pojavu strij. S tem boste spodbudili cirkulacijo in koži vrnili prožnost.

Pijte dovolj vode!

Ključ do čudovite in zdrave kože je hidracija, tako od zunaj kot od znotraj. Zato je pomembno, da dnevno popijete dovolj tekočine, najbolje vode, saj boste s tem poskrbeli za ohranjanje elastičnosti kože.

Preprečite nastanek strij

Žal skrivne formule za preprečitev nastanka strij ni, lahko pa z zdravim življenjskim slogom zmanjšate možnosti za njihov pojav. To pomeni čim več gibanja, zdrave in uravnotežene prehrane ter ohranjanje zdrave telesne teže.

Dodatni nasveti za boj proti strijam

Poleg prilagoditve življenjskega sloga lahko strije omilimo tudi z negovalnimi NIVEA izdelki. Odkrijte njihove čudežne učinke na koži in se poslovite od strij!

NIVEA mleko za telo

Kako se znebiti strij? Preprečite izsuševanje kože in poskrbite za njeno elastičnost z uporabo hranljivega NIVEA mleka ali losjona za telo. Odkrijte najboljše NIVEA mleko in losjon za vaš tip kože in se prepustite čudovitemu občutku negovane kože.

Arganovo olje

Že poznate čudežno naravno sestavino za lepo kožo in lase? Odkrijte, od kod izvira arganovo olje in, zakaj je tako cenjeno tudi v negovalnih izdelkih NIVEA.