Primerjamo antiperspirante in deodorante

OD ANTIPERSPIRANTOV V SPREJU DO DEODORANTOV BREZ ALUMINIJA

Odkrijte občutek celodnevne svežine in samozavesti z antiperspiranti za preprečevanje prekomernega potenja in čudovito odišavljenimi deodoranti.

Kakšna je razlika med antiperspiranti in deodoranti?

Tako deodoranti kot tudi antiperspiranti se bojujejo proti bakterijam, ki povzročajo neprijetne vonjave. Antiperspiranti poleg tega še dodatno zmanjšujejo čezmerno potenje.

Suhe in negovane podpazduhe

Vsi antiperspiranti, ki ne vsebujejo alkohola, od roll-onov, preko sprejev, do stikov, imajo formulo, ki je še posebej nežna do vaše kože, saj varuje občutljive predele pred razdraženostjo, hkrati pa na koži pusti občutek neskočne svežine.

Kako delujejo antiperspiranti?

Deodoranti s svojimi aktivnimi sestavinami preprečujejo širjenje bakterij na naši koži ter nevtralizirajo neprijeten vonj, ki ga te povzročajo. Antiperspiranti aktivno preprečujejo potenje in moker občutek na koži z zmanjševanjem koži lastnega pH, poleg tega pa preprečujejo razvoj bakterij na koži, ki povzročajo neprijeten vonj.

Večina antiperspirantov z dolgotrajnim delovanjem deluje tako, da začasno blokirajo žleze znojnice na površini. S tem preprečijo, da bi pot prišel na površino kože.

Za razliko od antiperspirantov, deodoranti delujejo tako, da ščitijo pred nastankom neprijetnega vonja. Običajno vsebujejo alkohol ali kakšne druge aktivne sestavine, ki so brez alkohola.

Če je vaša koža občutljiva, potem priporočamo, da izberete izdelke, ki ne vsebujejo alkohola kot sta NIVEA dezodorant antiperspirant Protect & Care ali NIVEA dezodorant Fresh Natural roll-on, ki bosta na vaši koži pustila dolgotrajen občutek svežine.

Tako kot pri klasičnih deodorantih, tudi pri antiperspirantih lahko izbiramo med odišavljenimi ali pa neodišavljenimi različicami. Izberite vonj, ki najbolj ustreza vašemu trenutnemu počutju, kot je na primer NIVEA antiperspirant Invisible for B&W Silky Smooth sprej, da se boste počutili sveže ves dan.

Nevidna zaščita s svežim vonjem

Dezodoranti in antiperspiranti NIVEA Invisible for Black & White Freshz 48-urno zaščito pred potenjem, dokazano ne pušča belih sledov na temnih tkaninah in zmanjša pojav rumenih madežev na svetlih oblačilih.

Nasveti za zmanjšanje prekomernega potenja in nezaželenih vonjav

Čeprav čezmerno znojenje ni povezano s pomanjkanjem higiene, lahko vseeno marsikaj naredimo, da ga preprečimo. Uporaba antiperspiranta, ki učinkovito zmanjšuje potenje je le eden izmed ukrepov, pomembno je tudi, da pazimo na prehrano. Pikantna, slana ali vroča hrana lahko namreč pripomore k prekomernemu potenju.

Za dolgotrajno zaščito pred prekomernim potenjem že zjutraj uporabite antiperspirant kot je denimo NIVEA antiperspirant Invisible for B&W Silky Smooth roll on za ženske ter ga nato po potrebi ponovno nanesite tekom dneva.

Vsaka koža si zasluži nežno nego. Oblačila in posteljnina naj bodo iz naravnih materialov, da koži pustijo dihati in ji omogočajo naravno hlajenje. Pri oblačenju se rajši kot ene same debele plasti oblačil, držite "čebulnega načina" z več tanjšimi plastmi oblačil, saj boste tako lahko lažje nadzorovali telesno temperaturo. Izberite deodorant oziroma antiperspirant, ki bo zaščitil vaša oblačila pred neprijetnimi madeži kot je antiperspirant NIVEA Black & White Invisible Ultimate Impact v spreju, tako da črno ostane črno, belo ostane belo dlje.


backgrounds

Izberite najboljši antiperspirant za vas

Med veliko izbiro antiperspirantov izberite tistega, ki kar najbolj ustreza potrebam vaše kože ter vam nudi občutek samozavesti.

Negovane in gladke podpazduhe

Antiperspiranti s posebnimi formulami za preprečevanje potenja, bodo vašo kožo ohranili suho, ne glede na to, kako občutljiva je.

Vse, kar morate vedeti o aluminijevi soli

V zadnjem času se veliko govori o škodljivosti aluminijevih soli. Zaradi aktivnega delovanja je njihova prisotnost v antiperspirantih nujno potrebna, saj pomagajo pri zmanjševanju prekomernega potenja. Študije kažejo, da:

  • Aluminijeve soli zmanjšujejo znojenje v predelu podpazduh zaradi svoje sposobnosti ožanja žlez znojnic. Poleg tega zmanjšujejo nastanek bakterij na koži, ki povzročajo neprijeten vonj znoja.
  • Tako kot vse druge sestavine, ki so uporabljene v kozmetiki, je tudi uporaba aluminijeve soli nadzorovana s številnimi znanstvenimi testi in varnostnimi kontrolami. Zato ste lahko ne glede na to, ali uporabljate klasičen antiperspirant ali pa takega brez aluminijevih soli, popolnoma brez skrbi, saj so vsi prijazni do vaše kože. Preizkusite različne NIVEA antiperspirante in poiščite tistega, ki kar najbolj ustreza potrebam vaše kože. Odkrijte še več o izbiri pravega deodoranta za vas.

Kateri antiperspirant je nabolj primeren zame?

S pravim deodorantom vaša samozavest in dobro počutje zagotovo ne bosta ostala neopažena.

Če ste nagnjeni k prekomernemu potenju, izberite antiperspirant z dolgotrajnim delovanjem, ki deluje tudi do 48 ur.

Izbirate lahko med antiperspiranti v spreju, roll-onu ali stiku.

Tiste dneve, ko se vam še posebej mudi, uporabite antiperspirant v spreju in tako prihranite čas.

Pri deodorantih ima vsak svoje preference. Nekatere ženske imajo rajši nežen občutek roll-ona na koži, medtem ko je drugim bolj všeč tekstura antiperspiranta v stiku.

Prav vsem antiperspirantom pa je skupno to, da je vsak nanos enako učinkovit in preprost kot prejšnji.

Antiperspiranti za vsako žensko

Antiperspiranti za brezskrbne noči

Ne glede na to, ali ste s svojo malo črno oblekico zvezda večera na gala večerji ali pa ste kraljica večera na plesišču trenutno najbolj priljubljenega kluba v mestu, vam bo dezodorant NIVEA Invisible Black & White Clear roll-on za ženske pomagal, da boste ostale sveže celo noč.
Antiperspiranti za vsako žensko

Majhni a izredno učinkoviti - potovalni deodoranti

Potovalni deodoranti so zanesljiva zaščita ne glede na to, kje ste. S svojo diskretno velikostjo so obvezna oprema za prav vsako torbo, očarljivi vonji pa vam nudijo občutek svežine kadarkoli in kjerkoli  ga potrebujete.
Antiperspiranti za vsako žensko

NIVEA dezodoranti

Dezodoranti kot je NIVEA Fresh Comfort roll-on za ženske, nudijo še posebej nežno nego in so zato odlični za vse z občutljivo kožo.
Antiperspiranti za vsako žensko

Antiperspiranti za občutljivo kožo

Antiperspiranti brez alkohola, kot je antiperspirant NIVEA Fresh Rose Touch, so namenjeni še posebej občutljivi koži.
Antiperspiranti za vsako žensko

Zaščita pred potenjem pri športu in vadbi

Antiperspiranti kot je NIVEA Black & White Invisible Ultimate Impact, zagotavljajo dolgotrajno zaščito pred potenjem, zato da se lahko popolnoma prepustite vadbi.