Kopanje in tuširanje: pogosta vprašanja - NIVEA

Vprašanja glede kopanja in tuširanja?

Poiščite odgovore na najbolj pogosta vprašanja.


Kopanje in tuširanje

1. ALI JE PREPOGOSTO TUŠIRANJE ALI KOPANJE ŠKODLJIVO ZA MOJO KOŽO?

Vsi izdelki NIVEA kopanje in tuširanje, ki so jih razvili strokovnjaki, vsebujejo posebno kombinacijo sestavin, ki koži daje negovan občutek in jo pomaga zaščititi pred izgubo vlage. Tuširanje ali kopanje ni škodljivo za kožo. Toda glede na tip kože ter kakovost in temperaturo vode dermatologi pogosto priporočajo, da se tuširate ali kopate največ dvakrat dnevno, da se ohrani naravno ravnovesje kože. Tisti z občutljivo in suho kožo morajo pri določanju osebne meje priporočljivega tuširanja in kopanja upoštevati tudi reakcijo kože.

2. KAKO NAJ VEM, KATERI IZDELEK JE PRAVI ZAME?


Izbiro izdelka NIVEA kopanje in tuširanje, ki je pravi za vas, bi morali začeti z določitvijo vaših osebnih potreb in želja, nato pa jih združiti z vašimi najljubšimi vonji in splošnim počutjem, ki ga želite doseči! Kremne izdelke za tuširanje lahko razdelimo na osnovne NIVEA gele za tuširanje, ki so popolni negovalni spremljevalci za vsakdanje življenje, in NIVEA kremne gele za tuširanje, ki imajo posebne vonje za dodatne trenutke užitka in ki zagotavljajo razkošne »trenutke zase« in dodatno nego. Če iščete občutek svežine, so za vas pravi prozorni geli za tuširanje. Prozorne formule z oljnimi kroglicami združujejo svežino in nego. Če se raje kopate, izberite NIVEA kremno kopel z značilnim vonjem kreme NIVEA in njenimi originalnimi negovalnimi sestavinami. Tudi za bolj specifične potrebe (piling, zelo suha ali občutljiva koža) je na voljo ustrezen izdelek NIVEA za umivanje telesa. Na koncu pa vam ostane le še to, da izberete vonj, ki vam je najbolj všeč v kategoriji izbranega izdelka.


3. KAKO IZDELKI ZA KOPANJE NIVEA DODATNO NEGUJEJO MOJO KOŽO?


Da bi zagotovili najboljšo nego, celotna linija NIVEA izdelkov za kopanje in tuširanje vsebuje zelo blage površinsko aktivne snovi, poleg tega pa je dermatološko potrjeno, da koža izdelke dobro prenaša. Večina izdelkov ima nevtralno pH-vrednost za kožo. Veliko izdelkov je razvitih, da izpolnjujejo potrebe tudi bolj suhih tipov kože, kot sta npr. NIVEA kremni gel za tuširanje Creme Smooth s karitejevim maslom ali NIVEA kremni gel za tuširanje Crème Care, ki vsebuje hranilna olja in provitamin B5 ter edinstveni vonj originalne NIVEA kreme. Dodatno smo razvili posebne nežne formule za najbolj občutljivo kožo, ki zagotavljajo prilagojeno nežno čiščenje in nego, kot je zelo blag NIVEA kremni gel za tuširanje Creme Sensitive z naravnim izvlečkom kamilice ter blagim in negovalnim vonjem.

4. KOLIKO IZDELKA ZA KOPANJE NAJ UPORABIM, ČE NA EMBALAŽI NI NOBENE INFORMACIJE O TEM?

Majhen »brizg« (največ 30 ml) v vodo je dovolj, toda izdelek lahko dozirate po želji, odvisno od tega, kako intenziven učinek (npr. količina pene) izdelka želite doseči.

5. ALI LAHKO UPORABLJAM IZDELKE NIVEA ZA UMIVANJE TELESA TUDI ZA LASE?

Da, načeloma lahko izdelke NIVEA za kopanje in tuširanje uporabljate tudi na laseh, npr. izdelki NIVEA Men za tuširanje so namenjeni umivanju telesa, obraza in las. Dobro učinkovitost na laseh so potrdili moški na testih uporabe izdelkov. Toda vsi naši izdelki NIVEA za kopanje in tuširanje so primarno razviti za izpolnjevanje potreb vaše kože.

Za najboljšo nego las priporočamo našo obsežno linijo NIVEA za nego las, ki nudi številne različne šampone, ki ustrezajo različnim tipom las. Še posebej daljši, barvani in/ali poškodovani lasje potrebujejo posebno nego in posledično posebne sestavine. V teh primerih priporočamo npr. šampon za normalne lase NIVEA Hairmilk ali NIVEA Micelarni šampon.


6. KATERI IZDELKI NIVEA ZA UMIVANJE TELESA SO NAJBOLJ PRIPOROČLJIVI ZA OBČUTLJIVO KOŽO MED NOSEČNOSTJO?


Nosečnost lahko začasno spremeni lastnosti vaše kože, saj hormoni vplivajo na ravnovesje vode v telesu in koža je maksimalno obremenjena. Kljub temu mora koža doseči najboljše delovanje. Višje ravni hormonov in obremenjenost kože zaradi raztezanja lahko povzročijo občutek suhe kože. Izogibajte se prekomernemu kopanju v zelo toplo vodi, saj to še bolj spodbuja suhost. Namesto tega izkusite negovalni občutek naših izdelkov NIVEA kopanje in tuširanje, npr. NIVEA Creme Care gela za tuširanje, NIVEA Creme Soft gela za tuširanje ali zelo blagega NIVEA Creme Sensitive gela za tuširanje, ki vsebuje naravni izvleček kamilice. 

7. ZAKAJ SE NA TRDEM MILU POJAVIJO RAZPOKE?

Žal lahko do tega pride pri praktično katerem koli trdem milu po dolgotrajni uporabi. Te razpoke nastanejo, ko milo zmočite, nato pa ga dlje časa ne uporabljate. Toda razpoke ne vplivajo na učinkovitost izdelka pri umivanju. Edina posledica razpok je lahko estetska težava, če se delci umazanije nakopičijo v razpokah in so lahko videti kot temni madeži na milu.

 


Imate še kakšno vprašanje?

Tu smo za vas, pišite nam.
product-stage-bg