Skin

PODARITE OTROŠKI KOŽI NEŽNO NEGO

Otroška koža je nežna in posebej občutljiva
Človeška koža je naravna zaščita našega telesa pred okoljskimi vplivi. Zdrava koža odraslih je tej nalogi lažje kos s primerno nego, prilagojeno različnim tipom kože. Suha ali zelo občutljiva koža, denimo, potrebujeta posebne negovalne izdelke. Za nežno in občutljivo otroško kožo pa to velja še toliko bolj. Koža novorojenčka je znatno bolj občutljiva kot koža otroka, saj zaščitni lipidni sloj in naravni kislinski zaščitni plašč še nista dovolj izrazita. V prvih mesecih po rojstvu se koža prilagodi zunanjim pogojem. Ob tem se kontinuirano razvijajo različne funkcije kože. To se, po zadnjih znanstvenih dognanjih, zgodi v prvem letu življenja. V tem času je koža zelo obremenjena. Natančno spremljanje kožnih sprememb in skrbna nega, posebej prilagojena potrebam otroške kože, pomagata pri razvoju in olajšata začetek življenja.

Kopanje in plavanje - užitek s pravo nego za otroško kožo
Zaščitna bariera otroške kože potrebuje čas, da se razvije. Prvi korak k optimalno negovani otroški koži je skrbno čiščenje. Kopanje dva- do trikrat na teden poskrbi za temeljito čiščenje kože. Pri sobni temperaturi med 22 in 24 °C in temperaturi vode okoli 37 °C, kopel blagodejno vpliva na počutje dojenčka in ga pogosto umiri pred spanjem. Priporočen čas kopanja je od 5 do 7 minut. Z vsakim umivanjem s površine kože ne odstranimo le umazanije, ampak tudi dragocene lipide. Posebej za potrebe dojenčkove kože smo razvili linijo NIVEA Baby, ki vam ponuja vse za kopanje: šampon, kopel in losjon za umivanje. Po kopanju pa ne pozabite koži povrniti vlage z NIVEA Baby mlekom ali oljem za telo. Le s pravo nego bo kopanje resnično zabavno.

Blaga nega dojenčkove ritke
Dojenčkova ritka, ki je večino časa pokrita s plenico, je še posebej na udaru. Skrbno čiščenje in redna nega sta ključni za to področje. Po čiščenju morate na suho kožo previdno nanesti pomirjujočo kremo za ritko. Tudi pri izbiri plenice bodite pozorni, da ste izbrali pravo velikost in da je niste pretesno namestili. Le čista plenička, v kombinaciji z utrezno nego, bo poskrbela za zdravo kožo, brez neljubih pleničnih izpuščajev. Posebej priročni za čiščenje dojenčkove ritke so blagi čistilni robčki, ki ne smejo manjkati v vaši previjalni torbi. Puder v prahu preprečuje srbenje in razdraženost kože. NIVEA se lahko pohvali z dolgoletnimi izkušnjami v razvoju posebno nežnih in učinkovitih negovalnih izdelkov za vsako starost. Linija NIVEA Baby je razvita posebej za potrebe nežne kože dojenčkov in podpira njen zdrav razvoj.