Spoznajte NIVEA izdelke za zaščito pred soncem.

hladno-vreme2

Nega dojenčka v času zime

Nasveti za nego v zimskih mesecih

Preberite, kako lahko svojemu dojenčku omogočite najboljšo nego ob nizkih temperaturah in odkrijte zabavne aktivnosti na toplem.

Zimski nasveti za mame

Z dojenčkom lahko zima postane velik izziv. Preberite nasvete o tem, kako sebi in svojemu malčku olajšati življenje.

Zimska oblačila za dojenčke - toplota in udobje

  • Priskrbite si dežno prevleko za voziček, da svojega dojenčka zaščitite pred mokrim in vetrovnim vremenom.
  • Poskrbite, da bo kopalnica med kopanjem dojenčka primerno tople temperature.
  • Pogosto si umivajte roke - še posebej po menjavi plenic - tako boste vašega dojenčka zaščitili pred sezonskimi boleznimi.
  • Kadar je zunaj zelo mraz, je za vašega dojenčka bolje, da ni predolgo na prostem.

Zimska oblačila za dojenčke - toplina in udobje

Izbira zimskih oblačil za dojenčka niti slučajno ni lahka naloga. Ne le, da morate paziti, da se vaš dojenček slučajno ne prehladi, hkrati morate biti pozorni tudi na to, da mu ni prevroče. Dojenčki so namreč še posebej občutljivi na temperaturne spremembe, poleg tega pa vam ne morejo povedati, če jim temperatura ustreza. Zato je prava izbira oblačil še toliko večji izziv.

Rešitev je v "čebulnem slogu oblačenja". S plastenjem oblačil v več slojih boste namreč pripravljeni na kakršnekoli morebitne vremenske spremembe. Ne pozabite na kapo in rokavice brez prstov, da bodo zaščitili glavico in roke vašega dojenčka, ko bosta zunaj. Poleg tega obvezno dobro pokrijte dojenčkova ušesa, da ne bi postala mrzla in rdeča.

Če ima vaš dojenček pozimi še posebej suho kožo, izberite oblačila iz mehkih tkanin kot sta bombaž in flis, saj lahko druge vrste tkanin kožo razdražijo in še poslabšajo znake suhe kože.


Nega dojenčkove kože v zimskih mesecih

Pomembno je, da prepoznate različne potrebe otrokove kože v poletnem ali zimskem času.

Kako negovati suho kožo pri dojenčku

Kadar je zunaj mraz, koža vašega dojenčka potrebuje intenzivno vlago, zato redno nanašajte kremo kot je NIVEA Baby Pure & Sensitive mleko za dojenčke. Njegova posebna formula vsebuje karitejevo maslo in naravne omega-6 lipide. Pomaga ohranjati naravno zaščitno bariero, zato je idealna za nanos po umivanju dojenčka.

Iščete izdelek, ki je bil razvit prav posebej za zaščito pred mrzlimi vremenskimi razmerami? Preizkusite NIVEA Baby Wet & Weather kremo. Njena intenzivna formula je obogatena z izvlečkom ognjiča ter pantenolom in ustvarja popolni zaščitni sloj, ki vašega dojenčka ščiti pred neprijaznim vremenom.

Zakaj je koža mojega dojenčka tako suha v zimskem času?

dojencek-v-modri-postelji

Zimski meseci lahko izsušijo občutljivo kožo vašega dojenčka, saj je v zraku prisotne veliko manj vlage. Poleg tega lahko velike razlike med nizkimi temperaturami zunaj in visokimi notri še dodatno izsušijo kožo vašega dojenčka.

Pomirjajoča masaža za dojenčke: prava zimska poslastica

Za masažo kože po kopanju uporabite olja za dojenčka, kot je NIVEA Baby negovalno olje. Presenečeni boste, kako nanos olja vpliva na otrokovo kožo. Masaža bo še dodatno poglobila vez med vami in vašim dojenčkom. Pred pričetkom masaže se prepričajte, da bodo soba in vaše roke tople.