ZAKAJ JE TRAJNOST ZNAMKI NIVEA POMEMBNA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Kot vodilna znamka za nego kože z več kot stoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem se dobro zavedamo izziva, s katerim se soočamo: izdelke NIVEA lahko najdete v skoraj vsakem gospodinjstvu, saj nudimo vrhunsko nego kože, ki je dostopna vsakomur. Vaše zaupanje v znamko NIVEA sprejemamo s ponižnostjo. Želimo ga upravičiti, tako da vam ponudimo izdelke v kar najbolj trajnostni obliki. Prav tako kot vi smo namreč zaskrbljeni zaradi okoljskih izzivov, ki so pred nami. Nekateri od teh izzivov so vidni, na primer onesnaženost našega planeta zaradi pretirane količine odpadne plastike, medtem ko so drugi nevidni, denimo toplogredni plini, temeljni razlog za podnebne spremembe, ki jih povzroča človek. 

NIVEA si prizadeva prispevati svoj delež k reševanju teh izzivov, saj želimo zagotoviti, da bo naš modri planet nudil čudovit dom tudi bodočim generacijam.

 

One Skin. One Planet. One Care.

Koža je v središču vsega, kar počnemo pri znamki NIVEA. Verjamemo, da delovanje skupaj z biologijo kože zagotavlja zdravo in lepo kožo ter poskrbi za naravno lepoto vseh tipov in barv kože. Koža je naša neposredna povezava z okoljem: s človeškim dotikom nas povezuje s tistimi, ki so nam najbližje, in nam omogoča, da čutimo elemente narave, svežino dežja in vetra ter toploto sonca. 

Imamo samo en planet. To je naš dom in na zdrav planet se zanašamo prav toliko kot se zanašamo na zdravo kožo. Toda naš planet je izgubil ravnovesje, njegova naravna lepota bledi zaradi čezmerne rabe virov in onesnaženja okolja. Boj proti podnebnim spremembam je najpomembnejši okoljski izziv, s katerim se soočamo.

NIVEA ne želi, da sklepate kompromise. Obljubljamo, da bomo nego za vašo kožo razširili na zaščito in ohranjanje našega planeta. S spremembo svojih izdelkov, zmanjšanjem njihovega odtisa CO2 in preoblikovanjem načina našega poslovanja vam želimo pomagati skrbeti za vašo kožo in obenem za naš planet. Gre za potovanje, ki še ni končano. Toda NIVEA se zavzema za nego, ki presega kožo.

 

Trajnostni cilji znamke NIVEA

Kot vodilna znamka za nego kože moramo delovati bolj trajnostno, če želimo pozitivno vplivati na planet. Bolj se moramo zavedati, kako pomembno je varovati in ohranjati naš čudoviti planet. Pri tem se bomo morali boriti proti uničujočim učinkom, ki so jih imele in jih imajo podnebne spremembe in onesnaženost. Spoznajte trajnostne cilje znamke NIVEA:

Boj proti podnebnim spremembam: veliko truda vlagamo v razvoj najboljših možnih izdelkov za nego kože, pri čemer smo vedno pozorni na to, kako lahko zmanjšamo svoje emisije CO2 in prihranimo energijo vzdolž celotne vrednostne verige.

Okolju prijazne formule: z vključevanjem okolju prijaznih in biorazgradljivih alternativnih surovin si prizadevamo izboljšati okoljsko združljivost naše celotne ponudbe.

 • Izdelki NIVEA so od konca leta 2021 stoodstotno brez mikroplastike.
 • Do konca leta 2025 pa bodo v naših evropskih formulah izdelkov izključno biorazgradljivi polimeri.

Trajnostna plastična embalaža in zmanjšanje količine odpadkov: prizadevamo si za odgovorno uporabo plastike v embalaži naših izdelkov, pri čemer nas vodijo načela krožnega gospodarstva. Naš pristop je enostaven: zmanjšujemo količino plastike, kjer koli je to mogoče, plastiko recikliramo, kolikor je mogoče, jo nadomestimo, kjer je smiselno, in spodbujamo naše potrošnike, da embalažo ponovno uporabijo.

 • Do leta 2025 bo 100 odstotkov naše embalaže omogočalo ponovno polnjenje, ponovno uporabo ali reciklažo.
 • Do leta 2025 bomo za 50 odstotkov zmanjšali uporabo deviške plastike na osnovi fosilnih goriv.
 • Do leta 2025 bo v naši plastični embalaži 30 odstotkov recikliranih materialov.
 • V naših proizvodnih obratih bomo do leta 2025 za 30 odstotkov zmanjšali količino odpadkov.
 • Nič odpadkov iz proizvodnje na odlagališčih.

Odgovorno pridobivanje virov: NIVEA si prizadeva ravnati z naravo spoštljivo. Zato želimo, da naši cilji prispevajo k ekološkim praksam kmetovanja, preprečijo krčenje gozdov ter podpirajo skupnosti in regije, v katerih rastejo naše sestavine.

 • Do leta 2025 bodo vse obnovljive sestavine iz trajnostnih virov.
 • Do leta 2025 bodo glavne sestavine iz virov, ki ne bodo povezani s krčenjem gozdov.
 • 100 odstotkov našega palmovega olja (olja palmovih jedrc) od konca leta 2020 izvira iz trajnostnih virov.
 • 100 odstotkov naših zložljivih škatlic nosi certifikat FSC že od leta 2019.

Zmanjšanje porabe vode: kot proizvajalec izdelkov za nego kože se zavedamo svoje velike odgovornosti, zato smo zmanjšanje porabe vode postavili v središče našega trajnostnega pristopa.

 • Do leta 2025 bomo dosegli 25-odstotno zmanjšanje porabe vode na proizveden izdelek.
 

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Želimo biti 100-odstotno transparentni in odgovoriti na vsa vaša vprašanja o trajnostnosti pri znamki NIVEA. Če na tej spletni strani niste našli vseh odgovorov, ki ste jih iskali, ali želite podrobnejše informacijenam pišite in z veseljem vam bomo odgovorili.