Mastni lasje

MASTNI LASJE? NIČ VEČ!

Kako nastanjo mastni lasje?


Razlog za mastne lase je v prekomerni tvorbi sebuma na lasišču: posamezne žleze pri koreninah las izločajo preveč sebuma. To hitro povzroči mastenje roba lasišča, mastne pramene ali celo mastni prhljaj. Za povečano izločanje sebuma obstaja več različnih vzrokov. Mednje prištevamo stres, napačno nego in nezdravo prehrano. Na pretirano aktivnost žlez lojnic vplivajo tudi hormonske spremembe med puberteto, nosečnostjo ali menopavzo. Mnogi so tudi genetsko nagnjeni k čezmerni tvorbi sebuma. Na to pomembno vpliva še letni čas: poleti se lasišče bolj poti, zato je videti bolj mastno. Za zdrave lase in dolgotrajen občutek svežine potrebujejo vaši lasje posebno nego.


Pravilna nega mastnih las


Mastni lasje potrebujejo posebno nego. Lase razvajajte, na primer, z nežno masažo lasišča. Na ta način sprostite odvečni sebum in sebe. Če ste nagnjeni k mastnim lasem, jih lahko brez skrbi umivate vsak dan. Najbolje je, da lase umijete zjutraj, da bodo ves dan sveži. Za umivanje las so najbolj primerni blagi šamponi in balzami za mastne lase brez silikona, priporočamo uporabo micelarnega šampona za mastne lase NIVEA. Ko nanašate balzam in masko, se izogibajte lasišču, da ne bo postalo mastno. Pustite, da nega učinkuje, nato pa mastne lase obvezno temeljito sperite, da se na njih ne bodo kopičili ostanki negovalnih izdelkov.


Nasveti za oblikovanje mastnih las


Če imate mastne lase, vas lahko pesti hitra izguba volumna. NIVEA spreji in pene za ustvarjanje volumna v laseh, ki jih uporabite pred sušenjem las, poskrbijo za večji volumen las in preprečujejo plosko padanje mastnih las ob lasišču. Poskusite lahko tudi s tupiranjem las, ki preprečuje neposreden stik las z lasiščem, vendar bodite pozorni, da las ne poškodujete. Dobra rešitev je tudi suhi šampon NIVEA, ki vpije odvečni sebum z las in lasišča. Vaši lasje bodo videti bolj negovani in bodo bolj sproščeno padali okrog obraza. Če nimate nobene druge možnosti, poskusite z uporabo gela za moker videz: gel za oblikovanje nanesite na lase in počešite vrhnje lase proti zadnjemu delu glave. In mastnih las ni več. Vse izdelke za urejanje pričeske poiščite med bogatim izborom NIVEA lasne kozmetike.